Ilyenkor még hatásos trombita folyondárt, lila akácot Glialkázni? Vagy már nem olyan aktív benne a keringés, hogy eljusson a gyökerekig?
A legjobb időszak a nyár vége, kora ősz, mert ilyenkor már nem olyan erős a friss hajtásokba való áramlás, hanem több jut a gyökerekbe, és ez a lényeg.
Ahogy a kolléga írta, a legolcsóbb glifozátot kell kérni, 2000 körül litere, mind ugyanaz.
a lila akác igen ellenálló, a glialka szinte tápanyag a számára..nagyon szerteágazó a gyökérzete, a gyomirtó csak a felszínen látványos..
A trombita folyondár már valamivel könnyebb eset, mert az ásót sem szereti. Ha beton-résből nő ki, akkor csak elvágod, és ha újból bújik, újra elvégod...előbb-utóbb feladja..
Feleslegesnek tartom gyomirtóra költeni, de jobb ötletem nincs, csak a metszőolló, vagy bontókapa, esetleg ásó..
Namost ezzel nem vagy beljebb, majd mások megmondják a tutit...
Bocs.
Mi 2 hónapja próbáltuk a trombita folyondar Glialkaval, de semmit nem ért.
Komolyan, még csak száradni sem kezdett...
Úgyhogy jó lenne valami tuti tipp, mert konkrétan volt ott földmunka és mégis kijön...
Köszönöm a segítőszándékú és hasznos válaszaitokat!
Sajnos az örökös ásáson már túl vagyunk ...
Ha valamit a glifozát nem visz ki, akkor a kijuttatás technológiája nem volt megfelelő.
Ha van egy magas, terebélyes növény, s lombfelületének csak alacsony százalékát éri a gyomirtó, akkor nyilván nem lesz hatékony.
10 liter víz, fél liter glifozát, egy kis Nonit.
Nincs olyan növény a Földön, ami ezt túlélné.
Az a lényeg, hogy az egész lombozat kapjon a pernetből!
Az előző válaszoló jól írja, a glifozát mindent visz, ha jól használják. 2 %-kal keverve, pláne rossz léfedettséggel, na úgy lehet, hogy nem viszi. Én is pont így használom, ahogy előttem leírták.
Nekem a szomszédhoz közel van a trombitafolyondár, a szomszéd a nála a földből kihajtó sarjakat szórta le, és csak ennyitől az én egyik 10 éves, csuklóvastag szárú bokrom is kiment. Én egyszer egy 5 méteres fosókaszilvabokrot kezeltem glifozáttal, és tavaszra elszáradt egy 8 méterre lévő másik bokor is, ami ezek szerint emennek a gyökérsarja volt...
Ha nem tud megtapadni, mert nem használsz Nonitot, akkor elhiszem, hogy nem viszi ki.
Semelyik növény nem éli túl a glifozátot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!