Kezdőoldal » Otthon » Kert » Túlélheti-e a körtefa a sérülést?

Túlélheti-e a körtefa a sérülést?

Figyelt kérdés

Amikor fűkaszával vágtam a füvet, egy kicsit elkaptam a damillal a törzsét, kb a kerületének a harmad-negyed részén sérült a kéreg.

1 éves a fa.

2021. aug. 19. 13:45
 1/5 anonim ***** válasza:
95%

Az égvilágon semmi baja nem lesz, észre se veszi.

Nekem volt olyan csemetém, amiről az őz ledörzsölte az agancsával a háncsot, a tizede se maradt meg, és abból is nagy, egészséges fa lett. 5 év múlva már észre se lehetett venni, hogy történt valami.

A csemetékre ezért szoktunk törzsvédőt húzni. Lomtalanításkor kukázol egy darab 110-es PVC-csövet, flex-szel hosszában végigvágod, aztán olyan 10-12 cm-esekre darabolod. Széthúzva ilyet teszel a csemeték törzsének aljára.

2021. aug. 19. 14:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Pet palackot hamarabb talál, s késsel is vágható!
2021. aug. 19. 14:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
ha van fagéled, kend be a sérülést
2021. aug. 19. 15:20
 4/5 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ha csak egy centi marad akkor már túléli és újra körbenövi. De megviseli. Ennyit tényleg észre se vesz. De máskor vigyázz
2021. aug. 19. 18:25
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

De a PET-et a damil szétveri. Rendes géppel legalábbis. Ha nem is első nyírásnál, de egy év múlva. Tapasztalat. A PVC viszont kibírja tíz évig, erős gépnél is, nem csak vékony damilos szegélynyírónál.

Felesleges a fagél. Tavasszal, csonthéjasnál még lehetne ajánlani. De augusztusban, almatermésűnél semmi értelme. Tekintve, hogy az égvilágon semmi fertőző dolog nincs ilyenkor.

2021. aug. 19. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!