Kinek a feladata a kerítésen túlnyúló ágat levágni?
Figyelt kérdés
2021. júl. 25. 06:31
A kérdező szavazást indított:
Akinek a telkén áll a fa.
Akinek a telkére átnyúlik az ág.
20 szavazat
1/9 anonim válasza:
Annak a feladata, akinek a telkén áll, más kérdés, hogy akinek átnyúlik a telkére, ő maga is teljesen jogszerűen levághatja.
2/9 mindentudó99 válasza:
Ajié a fa. Ha nem hajlandó akkor vághatod le de csak annyit amennyi átlóg.
3/9 anonim válasza:
A helyes eljárás az, hogy a tulajdonosát felszólítod, hogy vágja le az ágat. Ha felszólítás nélkül levágod, akkor ő beperelhet a tulajdona károsítása miatt.
Viszont ha bizonyíthatóan, írásban, vagy tanúk által bizonyíthatóan felszólítod, hogy vágja le, de ő bszik levágni, akkor te levághatod a kerítés vonalában.
4/9 anonim válasza:
Tulajdonosé! Van egy mandulafám, ami a hazam előtti járda és az út között van, ezen a részen a fűnyíras is az én dolgom pedig közterület. Egyszer kaptam is az önkormányzattól egy felszólítást, hogy nagyon az út fölé lógnak a fa ágai, és vágjam le.
5/9 anonim válasza:
Hát, a közterületen álló fához konkrétan nem nyúlhatsz. Kivéve, ha 3000 Ft-ért engedélyt kérsz az önkormányzattól.
A fűnyírás az más tészta, az a tulajdonos kötelessége a telek és közút közötti részen. De ettől még nem lesz köze a területhez.
6/9 anonim válasza:
#5 Nem zavar, hogy azt írtam az önkormányzat külte a levelet, hogy az út fölé nyúló ágakat vágtam le? Akkor minek kérjek engedélyt? Engem nem zavart, hogy kilóg.
7/9 anonim válasza:
Így derül ki, hogy az önkormányzat sincs tisztában a jogszabályokkal :-)
8/9 anonim válasza:
#7 Lehet nálatok úgy van, nálunk meg így, és ez már évekkel ezelőtt van. Az önkormányzat hatásköre, hogy milyen szabályokat hoz. Én például hétvégén is levághatom a füvet, de van ahol meg nem.
9/9 anonim válasza:
Nekem is van egy ilyen trehány szomszédom, külföldön dolgozik (de mikor hazajön, még nagyobb rendetlenség lesz, nemhogy rendet rakjon). Az utóbbi 2-3 évben pofa nélkül vágok le minden ágat, ami átér hozzám, és átdobom neki. Nem érdekli, szóval nekem rendben van így, nem nagy dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!