A szomszéd kerítése mellé építhetek -e melléképületet?
Valószínűleg oldalhatáron álló beépítési mód van nálatok, ha ez a kérdés felmerült. Akkor meg fix épületet elvileg csak a teleknek arra az oldalára szabad készíteni, amelyik oldalon a ház áll. De ha a szomszéd hozzájárul, és nem félsz, hogy feldob valaki a hivatalnál, akkor csináld. Rengetegen építenek garázst meg egyéb melléképületet a "szabálytalan" oldalra. Ha még az ereszcsatorna se lóg át, akkor valószínűtlen, hogy akár egy későbbi szomszéd is belekötne, ha a mostani eladná.
De legfőképpen keresd meg a Helyi Építési Szabályzatot, jó eséllyel a neten is fent van. Ebben lehetnek egyedi meghatározások, pl. hogy nálad a telek melyik részén szabad építeni. Város esetén egész biztosan van valami a beépíthetőségről. Ebben szokták leírni az állattartó épületekkel kapcsolatos dolgokat is.
Ha a szomszéd nem egyezik bele, akkor a helyi szabályok irányadóak, amik ja, mindenütt mások...
Én is most tavasszal azért csúsztam le a faültetésről, mert nem sikerült időben kinyomoznom, hogy nálunk hova lehet ültetni a szomszéd kerítésétől... Aztán szabálytalanul nem akartam, elegem van a hüle szomszédokból. :)
Minden településen van helyi építési szabályzat, elmész az önkormányzathoz és ott meg tudják mondani hova építhetsz.
Nálunk pl. előkert 6m,oldalkert 3m,és ezekre a területekre semmit sem lehet építeni,még egy szerszámos bódét sem.
A kennellel az a baj, ha a kedves szomszéd feljelent az ugatásért, mehetnek ellenőrizni az önkormányzattól, hogy milyen távolságra van a kennel a kerítéstől. Ismerősnek 6 méterrel kellett odébb rakni.
Jobban jársz, ha megérdeklődöd az építési osztálytól, mi ott az előírás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!