Kezdőoldal » Otthon » Kert » Akác nő a fűben, hogyan lehet...

Akác nő a fűben, hogyan lehet kiirtani?

Figyelt kérdés

Tavaly költöztünk kertes házba. Az udvaron növő összes akácfát kivágtuk, munkagéppel kiszedték a gyökereket és kb a felső 50 cm föld réteget el is vitték.

Idén tavasszal befuvesítettük, és pár hete azt látjuk, hogy a fű között rengeteg helyen no az akác

Eleinte ki húzgáltuk őket, de nagyon gyorsan, nagyon sok nő.

Most már nem tudunk permetezni, mert a füvet nem akarjuk elveszíteni.

Valami ötlet, mit lehetne tenni?

2021. jún. 26. 19:08
 1/8 anonim ***** válasza:
67%

sűrűn kell vágnia fűvet, és az akác feladja a harcot és kipurcan

másik módszer: ásó. manuális kihúzgálás stb

2021. jún. 26. 20:52
 2/8 anonim ***** válasza:

Egy hosszú egyenes ásónyélre(vagy bármi nasonló) felerősítesz egy kétélű szablyát, vagy valami kétoldalon is vágó, borotvaéles kést.

Nos nem kell lehajolni, és csak azt vágod ki, ami nem oda való(akác-sarj, pitypang)

Más módon kiírthatatlan

2021. jún. 26. 22:28
 3/8 anonim ***** válasza:
64%
Glialka. Évekig küzdöttün vele, mi is markolóval, szedettük ki. Nyírtam, ástam, kaszaboltam, de egyre több bújt elő. Meguntam, fogtam egy ecsetet, és lekentem vele a leveleket, elment rá egy délutánom, de sikerült kiirtani. Azóta semmi.
2021. jún. 27. 08:33
 4/8 anonim ***** válasza:
34%
Ingyenes konditerem, lehajolni kihúzgálni. Hány hektár a föld amúgy ahol ezek nőnek? Nem tudom elképzelni hogy egy udvaron ne lehetne minden akác csemetét kiszedegetni. Minden héten kb 2x kell. Lusta Pestiek.
2021. jún. 27. 08:38
 5/8 anonim ***** válasza:
Vágni kell, visszabetegszik.
2021. jún. 27. 09:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Húzd ki ahol meglátod, hogy hajt.

Nekünk is van egy csomó akácunk, én is kihúzom mindig onnan ahova nem szeretnénk újat, nem nagy macera.

2021. jún. 29. 13:23
 7/8 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nagyon sok no, egy kb 300 nm-es teruleten. Sok es gyorsan.

Eloszor arra gondoltunk mi is, hogy nyirjuk, de nagyon gyorsan megerosodik a szaruk, hiaba nyirjuk, igy sajnos csak a kihuzgalas marad. ez eleg faraszto es korulotte sokszor a fuvet is kihuzzuk :(

2021. jún. 29. 13:36
 8/8 anonim ***** válasza:
42%

Ahogy írták, a glifozát kiviszi. A legolcsóbb is ugyanazt tudja, mint a drága.

Hagyod megnőni valamennyire az akácot.

Fogsz egy 2 colos ecsetet meg egy kisebb deszkadarabot, valamint egy edényt. Ebből az edényből kell a hígítatlan, vagy felére hígított szert ecsettel kikenni, úgy, hogy a deszkának nyomod a leveleket.

Egy probléma lehet csak, ha lecseppen a fűre, ami igen valószínű. Aláteríthetsz mondjuk egy kartont. Az akác ki fog menni. Időigényes, de kevés fog újra kihajtani. Ne csináld hőségben.

2021. jún. 29. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!