Zigó László kérdése:
Mivel lehet a tuskót kiirtani vegyileg?
Figyelt kérdés
2021. márc. 21. 18:24
1/10 anonim válasza:
Vegyileg sehogy. Ásd ki, közel a törzshöz. Ha pl. akácról van szó, az újrahajt a gyökereiről. Mikor lett a törzse lefűrészelve? Nagyon friss?
2/10 anonim válasza:
Biológiailag elkorhad 5-10 év alatt és értékes tápanyagot biztosít a talajnak. Ezt megfelelően vájt járatokkal lehet gyorsítani, amik minél több esővizet vezetnek a roncsolt fa anyagon belül, ha maradt még kérge azt mind le kell szedni. Amennyiben azonnal meg akarsz szabadulni tőle, akkor nincs mese, elő kell kapni az ásót, lapátot és körbeásni vagy terebélyesebb gyökérzet esetén markolóval kiszedetni (erdészeteknek van külön tuskószedő fejük erre a célra).
3/10 anonim válasza:
én rátettem egy kb50cm átérőjű betongyűrűt amibe faszenet szórtam begyújtottam majd amikor jól parázslott lefedtem egy acél lemezzel nehezéket tettem rá és otthagytam pár napra
4/10 anonim válasza:
Én sok tuskót ismerek ész szerintem a cián mindegyikük megölné.
5/10 anonim válasza:
Fél kiló nitroglicerin tuti szétviszi! Mégis mire gondoltál? Gyomirtóra?
6/10 anonim válasza:
Kérdező, nem arra gondolsz esetleg, hogy a tuskó újrahajt, és nem hal el? Mert akkor ezt kérdezd, és erre kapsz választ.
7/10 anonim válasza:
Vegyileg sehogy. Nem szabad amúgy sem, és nem is
szakszerű.
Természetesen a méret nagyon fontos. Mekkora az átmérője, milyen magasan áll ki a földből, és milyen fa volt.?
8/10 anonim válasza:
magnézium-szulfáttal vagy égetéssel is el lehet távolítani. https://www.youtube.com/results?search_query=+remove+a+stump
9/10 A kérdező kommentje:
Égetni nem szabad.Régebben az erdészetnél használtak valami.
2021. márc. 22. 16:34
10/10 anonim válasza:
Vegyszerrel azért sem szabad, mert szennyezed a környezetet, sőt - akár az ivóvizet is, ha olyan vidéken laksz. Valaki megtudja, feljelenthet, aztán nézhetsz a pénztárcádba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!