Hogy tudnám kiírtani?
Figyelt kérdés
Vettünk egy ingatlant, aminek a szobaablakai elött lilaakác van felfuttatva egy álványra. Az ablakokból az utcára nem lehet kilátni így, a fény alig jön be.
Nekem mondjuk nem is tetszik.
Férjem megtartaná, én nem. Illetve a néni aki eladta a házat nekünk, megígértette a férjemmel, megőrizzük.
Tudnátok valami tippet, hogy pusztíthatnám ki feltűnésmentesen? Sós vizet olvastam, hogy azzal locsolni.
De körülötte füvesítve van, ietve egyéb virágok, amiket viszont nem szeretnék bántani.
Valami tipp?
2020. aug. 7. 14:41
1/2 anonim válasza:
Belefúrsz alul ferdén lefelé a törzsébe egy 8-10 mm átmérőjű lyukat és megtöltöd totális gyomirtó folyadékkal (Glialka vagy hasonló). A lilaakác azért veszélyes, mert könnyen megbontja az építményt, amire felfut, kitágítja a réseket stb. Köztes megoldás, ha leás az ember egy fa vagy beton oszlopot, esetleg pergolát és arra hagyja felfutni. A bőségesen hozott új hajtásokat meg rendszeresen meg kell kurtítani.
2/2 A kérdező kommentje:
1es... 🤦♀️
2es, ez jó ötlet, köszi. Állványra van futtatva, kb 1méterre a ház falától. De kb 2 hetente mecchetem, mert befutna az ablakon is kb.
2020. aug. 7. 14:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!