Kezdőoldal » Otthon » Kert » Cannabis sativa (kender) nőtt...

Cannabis sativa (kender) nőtt ki a magas ágyásomban, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kezdő kertész vagyok, hozattunk földet a magas ágyásomba, majd elültettem különböző fajta gyógynövényeket (pl. kamilla, citromfű...stb.). Szépen kinőtt az egyik növényem, de nem ismertem fel. Növényfelismerő applikáció, és ismerősök szerint is kenderről van szó, cannabis sativáról. Tudtommal illegális a kannabisz Magyarországon, szóval ki kell szednem a szépen kinőtt növényemet, hogy nehogy észrevegye valaki a rendőrségtől és elvigyen? Mi ennek a szabályozása? Nem ragaszkodom hozzá, meg engem is meglepett, hogy ilyesmi nőtt véletlenszerűen a magas ágyásban, viszont olyan szépen kinőtt, hogy csak akkor válnék meg tőle, ha törvényellenes.

Ui.: teát terveztem csinálni a gyógynövényeimből, és kannabisz teát is találtam a neten, hogy lehet készíteni. Na de ha illegális, akkor nem kockáztatnék meg ilyesmiket.

2021. jún. 19. 20:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
55%

Ilyened van Kérdező?

Mert ez a kanabisz/marihuana

[link]

2021. jún. 20. 09:58
 12/13 anonim válasza:
87%
Fajtiszta sativa - vagy indica "tisztán" csak akkor nő ha eleve olyan magot vesz valaki. Magyarországon van még rudealis is, és ez a 3 fajta véletlenszerűen keveredik egymással. Ami most 60%-ban indica, és 30%-ban sativa + 10%-ban rudealis volt - az jövőre tök más felépítésű is lehet - attól függően hogy melyik mennyit poroz rá. Ezek pedig kilométerekről is beporozzák egymást, és akkor már magot hoz. Tehát vadkenderből ha valaki profi, és kiszedi a sativás beütésűeket, akkor is csak zárt fólia sátorban, vagy pollenháló alatt tudna marihuánát létrehozni (amit büntetnének). Ezek a magyar keverékek amúgy is nagyon gyengék. Viszont ha valaki jórészt eltalál olyanokat amik sativák (70+%) akkor elérheti az 1-2%-ot is a THC. Ebből már 3-4g elszívása komolyan lecsattintja az embert. Meg persze lehet hasist is majd kivonni belőlük, amikor kicsapódik szeptemberben a gyanta. Bár az is nagyon gyenge, és abból is vagy 1g-t el kell szívni a totális hatás eléréséhez. Szóval nem túlságosan éri meg a kinyeréssel foglalkozni, mert ezek több órás munkák, és még gyenge is a cucc. A fő lényeg viszont hogy amikor felnő a növény akkor lehet beazonosítani, és megsaccolni hogy mekkora mértékben lett sativa. Ilyen korán ez még nem megállapítható. (Egy kender termesztő.)
2021. jún. 20. 10:11
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Van egy nagy félreértés a cannabis növények körül. A magas thc tartalmú kendereket két csoportra osztják: a magasabb növésű vékonyabb levelű a Cannabis Sativa, az alacsonyabb szélesebb levelű a Cannabis Indica. A sativa az agytekerős az indica a relaxálós. Valójában mind a kettő Cannabis Indica csak annak két variánsa. Eredetileg a Cannabis Sativa vagy mostmár inkább Sativa L az ipari kender amit nem pszichoaktív. Tehát ha az app azt írta hogy sativa L akkor ipari kenderről van szó (pl. Futura 75, Finola, Tiborszállási, stb). Bár a legvalószínűbb hogy a te kertedben Cannabis Ruderalis nő vagyis vadkender, ami feltehetőleg az évszázados ipari kendertermesztésből származó elvadult csenevészebb változat. Néha ezek is szép nagyra meg tudnak nőni.
2021. jún. 23. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!