Kezdőoldal » Otthon » Kert » Cannabis sativa (kender) nőtt...

Cannabis sativa (kender) nőtt ki a magas ágyásomban, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kezdő kertész vagyok, hozattunk földet a magas ágyásomba, majd elültettem különböző fajta gyógynövényeket (pl. kamilla, citromfű...stb.). Szépen kinőtt az egyik növényem, de nem ismertem fel. Növényfelismerő applikáció, és ismerősök szerint is kenderről van szó, cannabis sativáról. Tudtommal illegális a kannabisz Magyarországon, szóval ki kell szednem a szépen kinőtt növényemet, hogy nehogy észrevegye valaki a rendőrségtől és elvigyen? Mi ennek a szabályozása? Nem ragaszkodom hozzá, meg engem is meglepett, hogy ilyesmi nőtt véletlenszerűen a magas ágyásban, viszont olyan szépen kinőtt, hogy csak akkor válnék meg tőle, ha törvényellenes.

Ui.: teát terveztem csinálni a gyógynövényeimből, és kannabisz teát is találtam a neten, hogy lehet készíteni. Na de ha illegális, akkor nem kockáztatnék meg ilyesmiket.

2021. jún. 19. 20:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Gombászás közben kender rengetegekkel szoktam találkozni. Miért lenne tiltott egy gyomnövény? Ez nem az a kender amire gondolsz, ez leginkább csak kötélfonásra vagy kócnak jó.
2021. jún. 19. 21:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Csak hogy tisztán lássunk:

– vadkendernek, gyomkendernek, vagy ipari kendernek nevezik azt az alacsony THC tartalmú fajtát (Cannabis sativa subsp spontanea), amely szinte bárhol megterem, tudatmódosítóként való fogyasztásra azonban alkalmatlan

– az indiaiként vagy nemesítettként emlegetett kendernek (Cannabis Indica, Cannabis Sativa) már jelentősebb a THC tartalma, ezért a marihuána termesztőket a kereskedőket és a fogyasztókat is ezek a fajták érdeklik.

Neked Kérdező az első opció nőtt ki.

2021. jún. 19. 21:44
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
a sativa nem illegális, ebből csinálják a kender anyagot, Mo-n hektárokon termesztik, olajáért vagy rostjáért. amire te gondolsz az az indica, az meg nem fog csak úgy random felbukkanni a kiskertben. de elég valószínű hogy C. ruderalis van/volt a kertedben, ami egy elterjedt gyomnövény.
2021. jún. 19. 21:46
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A növényfelismerő applikáció konkrétan azt írja, hogy "Cannabis sativa L." (Közönséges kender). 97%-ot ad rá, hogy jól felismerte és a többi növényt is fel szokta ismerni, ahogy tapasztaltam. A Wikipédián azt írja a Cannabis sativára, hogy "THC-t nagyobb arányban tartalmaz, mint CBD-t (15-20% THC-tartalom), ezért hatása inkább „agytekerős”, „flesselős”, nevettetős." Szóval most nem igazán értem, ez alapján mégis a THC tartalmúról van szó, vagy valamit félreértelmezek?
2021. jún. 19. 22:16
 5/13 anonim ***** válasza:
85%
egyszerű: ne higyj az appnak. nem a drog nőtt ki a kertedben, az elég valószínűtlen. valamelyik gyom rokona lesz az
2021. jún. 19. 22:18
 6/13 anonim ***** válasza:
94%
Te jó ég, hogy hihetsz ennyire egy applikációnak. Biztosan nem THC-s kender nőt ki a kertedben vadon is nől ahogy írták a madár is és a szél is viheti a magokat.
2021. jún. 19. 23:26
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Csak szeretned, kerdezo, szeretned :D

Akkor aggodjal tovabb, de ne nagyon lepodj meg, hogyha teat fozol belole, es nevetes helyett 3 napig nem tudsz majd felallni a wc-rol, mert elegge meghajt a vadkender :D

2021. jún. 20. 00:36
 8/13 anonim ***** válasza:
Hol talaltad? Nekem nem ad ki rola wikicikket
2021. jún. 20. 02:05
 9/13 anonim ***** válasza:
39%

Egy pár száraz levelet tekerj vékony papírhengerbe, gyújtsd meg a végét és szippants belőle, aztán megtudod, hogy melyik fajta.

Egyszerű kísérlet, ha valaki kérdezné, de inkább ne a helyi rendőrörs előtt csináld, mert lehet,hogy nem értenek a botanikához

2021. jún. 20. 05:23
 10/13 anonim ***** válasza:
65%

#9-es, a levelét????

Kérdező, igazuk van a többieknek, szinte biztos, hogy olyan kender nőtt a kertedben, ami nem minősül drognak, csak az a helyzet, hogy ez teljes mértékben lényegtelen. Ha valaki feljelent és kijön a rendőrség és meglátja, elkezdődik egy hercehurca. Aminek az lesz a végeredménye, hogy idővel tisztázod magad, de hiába nem "az a fajta", attól még ugyanúgy járnak el veled, mintha az lenne és neked kell bizonyítanod, hogy nem az. Ebből több embernek is akadt már problémája az országban, úgyhogy a kertekben a vadkendert ki kell tépni, hogy ne legyen belőle gond, én a fűvel (mármint a gyeppel) együtt lenyírom.

Hans jó példa erre, hogy Őt is vegzálták emiatt, hiába nem azért termesztette:

https://www.youtube.com/watch?v=Zfj-xr7-Be4

2021. jún. 20. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!