Potyog nagyon a dióm. Ez természetes jelenség?
Nem értek a növényekhez, de pont ma sétáltam az úton és az egyik kertes ház udvarán növő diófa kicsit kilóg a járdára és nagyon sok pici zöld dió volt leesve a földre, kb cseresznye nagyságúak.
Szerintem ezzel a furcsa időjárással lehet összefüggésben.
A környékemen nem is terem már a dió vagy 2 éve amiatt a légy miatt ami tönkreteszi. Feketén hullot le mind. Valami betegség is támadja idén később hajtottak ki most meg már túl meleg van sok ág lefagyott nincs is termés rajta sehol a környéken.
A dionak kezd alkalmatlan lenni klímánk.
Az idén nálunk is szokatlanul sok lehullott. Csak találgatni tudom az okát. Talán több termékenyült meg, mint amit a fa elbír, vagy az időjárás okozhatta, vagy összefügg a dióléggyel (amit még nem láttam az idén)
.
ha nem megy akkor amit a 6-os ír
Egy kis segítség: nem akkor kell permetezni amikor már szednéd a fáról.
Bocsi nyolcas, de láttál már közelről diófát? Vagy csak egy foteltudós vagy, és a monitor mellől játszod a mindent tudót.
Aki ennyit tud segíteni mint a kettes/nyolcas komment, az inkább ne segítsen! Mospilánnal már megszórtam az alját, nyilván fentebb már emelőkosár kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!