Kezdőoldal » Otthon » Kert » Potyog nagyon a dióm. Ez...

Potyog nagyon a dióm. Ez természetes jelenség?

Figyelt kérdés
Eddig soha nem potyogott a cseresznye méretű termés ilyen mértékben. Másfél vödörnyit szedtem össze a fa alól. Semmi különös nem látszik rajta.

#dió #terméshullás
2021. jún. 15. 16:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
51%
Késik a természet a diótok mégis hull, kifejletlenül. Valami baj van, de nem tudom az okát.
2021. jún. 15. 16:39
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek a növényekhez, de pont ma sétáltam az úton és az egyik kertes ház udvarán növő diófa kicsit kilóg a járdára és nagyon sok pici zöld dió volt leesve a földre, kb cseresznye nagyságúak.

Szerintem ezzel a furcsa időjárással lehet összefüggésben.

2021. jún. 15. 16:43
 3/14 anonim ***** válasza:
65%

A környékemen nem is terem már a dió vagy 2 éve amiatt a légy miatt ami tönkreteszi. Feketén hullot le mind. Valami betegség is támadja idén később hajtottak ki most meg már túl meleg van sok ág lefagyott nincs is termés rajta sehol a környéken.

A dionak kezd alkalmatlan lenni klímánk.

2021. jún. 15. 17:33
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
A varázsszó: permetezés
2021. jún. 15. 17:42
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Az idén nálunk is szokatlanul sok lehullott. Csak találgatni tudom az okát. Talán több termékenyült meg, mint amit a fa elbír, vagy az időjárás okozhatta, vagy összefügg a dióléggyel (amit még nem láttam az idén)

.

2021. jún. 15. 17:49
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szedj szét pár lehullott diót. Lehet, hogy látsz valami kártevőt. Dióburok-fúrólegyet vagy almamolyt.
2021. jún. 15. 18:12
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nyilván ami korábban, vagy több napja lehullott, az ramatyul néz ki, de a felszedés után frissen lehullottakat megnéztem, és semmi hiba nem látszik rajta. Sem szúrásnyom, sem barnulás, semmi. #4-estől kérdezem, hogy mi ellen, és mivel permetezne, ha a leveleken sem látszik semmi betegség. Még a tavalyi gubacsatkák is eltűntek, pedig nem is volt tél. Mivel kéne permetezzek?
2021. jún. 15. 22:15
 8/14 anonim ***** válasza:

google

ha nem megy akkor amit a 6-os ír

Egy kis segítség: nem akkor kell permetezni amikor már szednéd a fáról.

2021. jún. 16. 08:19
 9/14 A kérdező kommentje:

Bocsi nyolcas, de láttál már közelről diófát? Vagy csak egy foteltudós vagy, és a monitor mellől játszod a mindent tudót.

Aki ennyit tud segíteni mint a kettes/nyolcas komment, az inkább ne segítsen! Mospilánnal már megszórtam az alját, nyilván fentebb már emelőkosár kéne.

2021. jún. 16. 10:27
 10/14 anonim ***** válasza:
Amúgy emgem is erdeklne mivel permetezitek a diófat mert az enyémekhez szerintem helikopter vagy kisrepülő kellene a 10-15 meteres fához.
2021. jún. 16. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!