Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan kell életben tartani a...

Hogyan kell életben tartani a "zöldike" növényt? (Chlorophytum comosum)

Figyelt kérdés

Nagyon tetszik ez a növény, és sok helyen látom a legkönnyebben gondozható szobanövények listáján.

Nekem viszont állandóan elpusztulnak.

Nagyjából így gondozom, ahogy itt is le van írva: [link]

Figyelek hogy ne álljon alatta a víz soha, nem tűzi a nap, nem fázik meg.

Nemrég láttam hogy valaki tanácsolta hogy júniusban ki szokta rakni a teraszra és attól szépen megerősödik - én is kiraktam, gondoltam hátha segít, azóta egy hét telt el, borzalmasan néz ki, már alig él. Kint is olyan helyen van, ahol nem tűzi a nap (kora reggel süt rá egy órácskát, amikor még nem perzsel).

Anyukám is hasonlóan tartja őket, neki gyönyörűek, burjánzanak, életerősek. Ő se tudja hogy mi baja lehet az enyémeknek, azt mondja ő nem csinál velük semmi különöset, csak úgy szépek lesznek.

Hogyan kell életben tartani ezeket a növényeket? Mit kellene máshogy csinálnom, mi a hiba a linkelt útmutatóban? (vagy bármelyik másik útmutatóban)

2021. jún. 14. 13:16
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Világos, de nem tűző napos hely.

2021. jún. 16. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!