Melyik medence a jobb?
Szeretnénk egy nagyobb (nem pár ezer forintos) medencét, ami erős és tartós, de süllyesztetthez a kertünk és a pénztárcánk is kicsi.
Árban hasonlók, de melyik jobb: amelyik acél-, csővázas vagy amelyik "sima", erősített anyagú (PVC, 3 rétegű stb.). Az előbbit gondolnám, de meglepő módon árban a másik típus sem olcsóbb, sőt az egyik legkobb pontozást nem acélvázas kapta (hanem "csak" felfújható).
Max. 1 méteres magasságú, 3,5-4 m átmérőjűre gondolnék a gyerek miatt vízszűrővel, ponyvával.
(És kell alátét hozzá szerintetek? Fűre kerülne, de mint ilyen, nem teljesen sima a felület.)

Nekem döngölt lesimitott földre került 5 cm lépésálló hungarocell. Már vagy 3 szezont használtuk és semmi baja.
Sokkal melegebb a víz azóta medencében, mert alulról szigetelt. Kb. 8 m3 víz van a medencében.

Geotextíliát mindenképp tegyél alá. Aztán mezgazd fólia, polifoam majd a hozzáadott kék alátétfólia esztétika miatt. A polifoam irtó kényelmes a lábnak, nagyon jól szigetel, de nem olcsó. Nagyon fontos a szintezés egy kisebb medencében is lehet 5 tonna víz, ha megdől nagyon megszívatod magad.
Olcsó, vagy ingyen medencézés nincs, gyorsan rájössz majd. Ha pénzt nem is kell beleölnöd (de, nem lehet teljesen megúszni), az időddel és a munkáddal fizetsz, mondjuk én szeretem csinálni. Nincs két egyforma víz, meg kell tanulnod a tiédet karban tartani. Egyrészt szűrni kell a darabos koszra, másrészt vegyileg kell kezelni az alga miatt, ami a bekerülő darabos szerves anyagokon él. Én a helyedben olyat vennék amihez már egy kisebb homokszűrőt adnak. A papírsźűrős kínlódás.Naponta tisztogatni aztán új betéteket venni. Akinek két anyja van. Estére meg használaton kívül takarni. Ph-t mérni, mert ha nem jó, hiába klórozod. Én megelégeltem, vettem hozzá germicid lámpát, 10-ed annyi klór elég. Ha vasas a vized, a klórtól be fog barnulni, undorító. Ritka, hogy jó a kútvíz, próbáld ki, ha nem ok akkor öntökönrúgás a használata és csak a csapvíz marad. Ha elszaporodik az alga bezöldül. Ez egy müanyag edény, a víznek nem természetes létezése, ezért folyamatosan foglalkozni kell vele. Ha szerencséd van és kitanulod, egyre kevesebbet. A medence vegyszer drága, de abban különbözik mondjuk a hipótól, hogy stabilizált, mérhető és szabályozható a lebomlása. Az uszodákban sima hipót is használnak, de ott több százezres, esetleg milliós gépek adagolják az olcsó hipót. Mi ezt otthon nem tudjuk megcsinálni
A felfújható azt úgy érted, hogy felfújható PEREMŰ, igaz? A perem megy először tönkre, kiszívja a nap, leszarja a madár, kilukad, beragasztod, aztán exponenciálisan szaporodnak a lukak és eleged lesz. Van amelyik kibír 4-5 szezont van amelyik 2-3at.Körülményektől függ. Azt azonban érdemes tudni, hogy a peremre csak hat hónap garanciát adnak, a medencetest ragasztható. Tudni kell, hogy ezeket nyugaton egy szezon után eldobják, nem szarakodnak elpakolással. 80 dollár, egy családi vacsora ára. Így is gyártják, csak mi csórók ügyesen meghosszabbítjuk okosban.
A csővázast venném, vmivel tartósabb, a merevfalú viszont drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!