Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi baja lehet a Bougainvilleám...

Mi baja lehet a Bougainvilleámnak? Van aki ki szokta ültetni szabadföldbe a Mürvafürtjét?

Figyelt kérdés

[link]

Mióta kitettem bentről szélvédett helyre a teraszra csak romlik az állapota, némely levelek széle szárad, némely foltos, közben a napfény hatására elkezdtek színeződni a levelek, de összességében inkább csúnyul mint szépül. Esetleg kiültetés a szabadföldbe jót tenne? Állítólag kicsi hely kell a gyökereinek, de már évek óta gondolkodom rajta, hogy ilyenkor kiültetve szerintem kényelmesebben fejlődne de nem szeretnék még rontani az amúgy sem túl jó helyzeten csak valahogy ez a megérzésem...🤔

2021. máj. 26. 12:22
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Már hetek óta készülök jönni elmesélni a fejleményeket... Bugim hatalmas bokorrá nőtt a szabadföldben,az összes mini levél amit itt májusban fotóztam másfél méteres vastag hajtás lett, hatalmas egészséges levelekkel, de virágozni nem akar, szerintetek idén már nem is fog!? Káliumot elkezdeném most adagolni az annyit számítana? Vagy elég az általános tápoldat? Két db virág volt rajta idáig, tehát összesen 6db fellevél. Hogy mi baja lehet már!?:)
2021. júl. 29. 13:00
 12/14 A kérdező kommentje:

Szóval ha valakit érdekel:), ilyen volt kiültetés előtt, amikor május végén szétbontottam a drótozott karika formából és egy nagyon kicsit megmetszettem:

[link]

Most pedig ilyen (mikor beültettem, csak a zsalukőig ért fel és ugye két oldalra ágazódott két szottyadt ág) :

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezt fél 2 körül fotóztam, olyankor már kezd ráhúzódni az árnyék.

2021. júl. 29. 16:57
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha erősen növekszik, akkor nem virágzik. Talán visszább lehetne venni az öntözést, ha nagyon öntözöd.

A kálium az mindenképpen hasznos, de a mindenféle arányoktól is függ, hogy mennyit ér. Van, hogy csak szeptemberben virágzik.

2021. júl. 29. 17:05
 14/14 A kérdező kommentje:
Ez megnyugtató volt, várom akkor tovább a csodát, remélem idén sikerülni fog!:)
2021. júl. 29. 20:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!