Kezdőoldal » Otthon » Kert » Totális gyomirtót lehet...

Totális gyomirtót lehet használni?

Figyelt kérdés

1000 m2 füves, gazos udvarról van szó.

Nem lakik ott senki, sűrűn nincs vágva a fű... nagyra megnő.

Van-e valami szabályozás? Az utcán az árkot is lepermetezhetem? Nem fognak szólni érte? Az eső nem fogja fű nélkül bemosni az árkot?

Mit érdemes használni, és mikor? Tehát most 20 cm-es gaz van. Elsőnek fűkasza, utána gyomirtózás? Egész nyárra megoldja a gondot?

2021. máj. 23. 12:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Naiv hit az "Egész nyárra megoldja a gondot" elképzelés. A talajban rendkívül sok a gyommag, ezekre nem hat a gyomirtó. Ami most már kibújt, azt tönkreteszi, a hatása kb. 2 hét után egyértelmű, bár a fűfélék érzékenyebben. Ami a permetezés után csirázik ki, vagy hajt ki földalatti hagymából, gyökértörzsből, tarackból, arra nem. Az árokparton valóban erősen mérsékli a talaj bemosását a fű, akkor is, ha le van vágva és csak pár cm-es torzs van hagyva. Szóval semmi nincs megoldva egész nyárra, de bízni lehet a fűfélék természetes életciklusában, azaz kalászba szökkenés után lassan elszáradnak maguktól is és csak nyár végén hajtanak újra.
2021. máj. 23. 13:11
 2/8 anonim ***** válasza:

Az árkot tilos.

Az előtted lévő részét amúgy neked illik karbantartani.

Ha kiirtod a füvet és bemosódik az árok, akkor ha elönti a szomszédokat pl. egy zuhi ill. egy villámáradás, azt a kárt majd te fizeted.

(Arról nem is beszélve, hogy nem fogsz annak örülni amit majd kapsz a szomszédoktól.)

2021. máj. 23. 13:24
 3/8 mindentudó99 ***** válasza:
Ilyen esős időben nem lehet. Száraz legyen a fű gaz és vagy fél napig ne is essen. Ha sokat esik utána is akkor később hat. Másfél esetleg két hónapig jó. Utána ismételni kell. Hogy szabadve az árkot nem tudom de szokták. Glifozát kell rá
2021. máj. 23. 13:58
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem megoldás, inkább nyírd le!

Miért nem adjátok el az ingatlant? Csok sem tart örökké.

2021. máj. 23. 16:03
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Engem nem érint a csok.

Azért nem adjuk el, mert majd felakarjuk újítani. De még nincs pénz.

2021. máj. 23. 17:24
 6/8 anonim ***** válasza:

Az árkor kitakarítani és nyírni kell.

Bent meg azt csinálsz amit akarsz.

2021. máj. 23. 17:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Miért nem hagyod simán nőni a füvet kedvére? Ha van egy beállt gyep, mindegy milyen gazokból áll, abba nem tud belemenni a parlagfű, amiért ugye büntethetnek. Lenyírod egy évben kétszer és csók a családnak. Ha legyomirtózod, akkor már rendszeresen hozzá kell majd nyúlni, mert úgy már bele tud menni a parlagfű is. Az árkot viszont rendesen kell karbantartani, mert nem fog különben működni.
2021. máj. 23. 19:01
 8/8 A kérdező kommentje:

Azt én is tapasztaltam, hogy nem megy bele a parlagfű egy idő után. Na de most nem akarom, hogy ilyen gazosan nézzen ki a terep, hiába nem jár érte bünti.

Árok kivételével megy a gyomirtó mindenhova. 2 hetente lecsapom az árkot fűkaszával, viszont az udvart már nem kell piszkálni csak mondjuk nyár közepe/vége fele.

2021. máj. 23. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!