Szeder túlságosan elterjedt a kertben, szeretném kiirtani egy tő kivételével. Mivel tegyem? Glialkát próbáltam kétszer egymás után, de nem látszik, hogy használna.
Egy használatra is ki kell annak vinni, ha ésszel lett használva.
Volt rendes levélzete, amikor használtad?
Milyen töménységben szórtad?
1-es: két egymás utáni hétvégén permeteztem végig a leveleket, harmadik hétvégén eső miatt nem. Az első permetezéstől eltelt már két hét, eredmény még nem látszik, azért írtam a kérdést. Hőmérséklet számít? A glialka mennyi ideig felhasználható, mikor romlik meg?
2-es: persze, volt rendes levélzet, és rendesen bepermezeztem a leveleket. A töménységre nem emlékszem pontosan, de a leírás szerinti mennyiség közepét vettem.
3-as (Maydy4): Ha nem hal ki, akkor adok szívesen, ingyen is. Eger-ben vagyok, de Budapestre is elviszem szívesen. Egyébként nagyon szép termést hozott.
Az ilyesmire a leírásban szereplő legnagyobb dózist kell alkalmazni. 4-5 m magas bozótokat szoktam kiirtani egyetlen permetezéssel, pedig ott nem is oldható meg a tökéletes fedettség.
De az biztos, hogy ha ősszel szórtad, akkor azt már nem lesz érdemes elültetni, mert így is teljesen be fog sárgulni (fehéredni) a levele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!