Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért permetez mindenki úgy...

Miért permetez mindenki úgy mintha nem lenne holnap?

Figyelt kérdés
Egyrészt azt a mérgezett gyümölcsöt eszik amit mindennel is lefújtak, másrészt sokszor alig van termés mert a méheket kinyírják a permetezéssel. Sokszor hiába permeteznek ugyanúgy betegek lesznek a gyümölcsfák.
2021. máj. 16. 09:00
1 2
 1/12 mindentudó99 ***** válasza:
76%
Mérgezett gyümölcs. He he. Ha nem peremetezel gyümölcs se lesz. Tegnap volt egy nap jó idő. Végre tudtam permetezni a szőlőt és a fákat is. De a fákat már régen neg kellett volna. Virágzáskor kapott a meggy permetet de ennyi eső mellett kellett volna megint. De mikor nem dolgoztam vagy esett vagy fújt a szél. Ezért a megy 90%-a lement. Na ezért kell permetezni. Oda lett vagy 200 kiló meggy. .em kell mérgezett gyümölcsöt enni mert ha magad csinálod betartod a várakozási időket. Ellenben amit a boltbanveszzel honnan tudod mikor permetezték utoljára? Lehet hogy 3 napja és te meg vígan eszed. Ugyan így a méheket is lehet óvni.
2021. máj. 16. 09:48
 2/12 anonim ***** válasza:
96%

A permetezett és a mérgezett nem ugyanaz.

Nem mindennel fújják le, jellemzően az ember pontosan tudja mi az, amit ráfúj.

Permetezést is lehet ésszel és és nélkül csinálni. Az ész nélküli verzió lehet hogy a méheket meg mást is károsít, de a hiba nem a permetezéssel van ott sem.

Permetezés során nem ugyanúgy lesznek betegek a gyümölcsfák, hanem töredék eséllyel a permetezetlenhez képest.

2021. máj. 16. 09:59
 3/12 A kérdező kommentje:
És jobb a mérgezett gyümölcs mint a semmi? Egyébként én nem permetezek és mindig van mindenféle gyümölcsöm, kivéve mikor nem fagy el.
2021. máj. 16. 09:59
 4/12 mindentudó99 ***** válasza:
97%
Akkor te nagyon tehetséges vagy!
2021. máj. 16. 10:38
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként én nem permetezek és mindig van mindenféle gyümölcsöm, kivéve mikor nem fagy el."

Akkor te mázlista vagy. De hogy téged eddig elkerültek a növénybetegségek, nem azt jelenti hogy bárki mást is bármikor elkerülnek.

2021. máj. 16. 10:44
 6/12 anonim ***** válasza:
96%

Oké, akkor ne permetezzünk! Szűnjék meg minden mezőgazdasági vegyszer!

Szerintem te lennél az első, aki verné az asztalt, hogy 1 kg ehetetlen kukacos alma miért kerül 5000 Ft-ba... Mert vegyszerek nélkül 1/5 termésre számíthatsz (5x drágulás ugye) és a minősége is a béka s. alatt lesz.

Azért figyelitek, nem kicsit általánosít:

"mindennel is lefújtak"

"sokszor alig van termés"

"Sokszor hiába permeteznek"

"permetez mindenki"

2021. máj. 16. 10:48
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen szomszédok miatt kell gyakrabban permetezni.

A bátyámnak volt egy 'bio' szomszédja, az egész környék szidta, mint a bokrot, mert a kertje a kártevők paradicsoma volt, áradt tőle a betegsége a növényeknek, valami borzalmas volt.

Mellesleg nem feltétlenül kell mindent vegyszerrel permetezni, vannak természetes védőszerek, csalánlé, vagy vizes tej, stb...

2021. máj. 16. 15:07
 8/12 anonim ***** válasza:

"Miért permetez mindenki "

Ezzel azt állítod, hogy te is.

Kezd azzal te miért teszed!

2021. máj. 16. 16:21
 9/12 anonim ***** válasza:
85%

Na, itt a sötétzöldek agymosásának eredménye.

A növényvédőszerek lebomlanak, mire letelik a várakozási idő. Egy apró szermaradék van ugyan, de ez csak nagyon apró töredéke annak, mint ami vegyi anyag a szervezetedbe jut a szappanokból, mosogatószerekből, mosószerekből, dezodorokból, csapvízből, élelmiszerekből, stb.

Gyümölcsöt azért termelek, mert szeretem. Ha odalesz a termés, annak nem örülök, mert munka attól még van a fákkal, csak haszon nélkül. Ha a drága boltit venném meg, azt feltehetőleg legalább kétszer annyit permetezték, mint amennyit a saját terményeket permetezem.

Virágzó gyümölcsfákat az emberek többsége nem szokott méhveszélyes szerrel beszórni. Minden egyes növényvédőszer csomagolásán száz éve kötelezően fel van tüntetve, hogy veszélyes-e a méhekre.

Lehet, hogy te olyan helyen kertészkedsz, ahol másnak nincsenek olyan növényei, ezért a károsítók még nem jutottak el hozzád. De az emberek többsége nem ilyen helyen lakik.

Ha én a sárgabarackot nem permetezem virágmonília ellen, akkor gyakorlatilag soha egy szem se terem. Gyerekkoromban mindig így volt, de amióta permetezek, már szép terméseim vannak. Amikor a szilvát nem permeteztem poloskaszagú szilvadarázs ellen, annyi se termett fáimon, ami egy hasmenésre elég. Most permetezem, két mázsa terem évente. A körtedarázzsal ugyanezt eljátszottam. Ha nem permetezném a cseresznye- és meggyfáimat, egy marék kukactalan szemet se találnék, ez is ki van próbálva. Ezért permetezek. Tavaly más munkák miatt nem tudtam megfelelően permetezni az almafáimat, erre az almáim 95 %-a kukacos lett. És még rengeteg ilyesmi van, de hát ez nyilván téged nem érdekel, csak amit a fejedbe vertek.

2021. máj. 16. 18:24
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Ezt én se értem, nekünk permetezés nélkül szebb a termés mint szüleimnek akik állandóan permetezik a gyümölcsfákat. Sok értelme nincs, én legalábbis ezt látom a saját tapasztalatom alapján.
2021. máj. 18. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!