Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen virágokat lehetne...

Milyen virágokat lehetne ültetni egy "erdőbe"?

Figyelt kérdés

A telkünk vége már belelóg egy kis akácos erdőbe, tehát kvázi egy erdős hegyoldal a hátsó kertünk.

Szeretnék ültetni/vetni virágokat oda a fák közé.

Főleg vadvirágokra gondoltam, amik elvannak különösebb gondozás nélkül - szeretnénk megtartani ilyen természetesebb állapotban, illetve nem is akarnánk napi több kannak öntözővizet felhordani a hegyoldalba.

Arra gondoltam, jó lenne találni magyarországi erdőkben őshonos virágfajtákat, amik elvannak lombárnyékban. Hóvirág, stb.

Tudtok javasolni ilyen virágokat, szebb növényeket? Mik azok, amik szépek és elvannak egy ilyen helyen?

(Mivel ez tényleg egy erdő, ami a kerítésünkön túl is folytatódik, invazív, agresszívan terjeszkedő, tájidegen fajokat nem akarok telepíteni!)

2021. máj. 5. 08:59
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Agrármérnök, kérlek legalább ne pontozd le a segítőkész válaszokat!!

Köszönöm! :)

2021. máj. 7. 11:20
 22/26 anonim ***** válasza:
49%
A 20-as vagyok, az "agrármérnök" lepontozása nem érdekel, de örülök, ha neked tudtam segíteni. Sok sikert!
2021. máj. 7. 11:26
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

"az Alföldön a legritkább védett növények éppen az akácosokban élnek"

tudsz példákat írni?

én csak néhány tucat növényt ismerek, amik akác alatt tartósan megmaradnak (beavatkozás nélkül) és azok közt nincs védett.

[link]

2021. máj. 7. 12:58
 24/26 anonim ***** válasza:
Vetövirág, tarkasáfrány, homoki írisz, tavaszi hérics, farkasboroszlán - ezek az Alföld több részén akácosokban élnek, öshonosak és védettek.
2021. máj. 7. 14:32
 25/26 anonim ***** válasza:
42%

24

Hát azért ezeket én nem mondanám rendszeresnek és főleg nem tartós együttélésnek.

2021. máj. 7. 15:31
 26/26 anonim ***** válasza:
36%
Mivel több száz éve élnek egy helyen, én igen !
2021. máj. 7. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!