Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen virágokat lehetne...

Milyen virágokat lehetne ültetni egy "erdőbe"?

Figyelt kérdés

A telkünk vége már belelóg egy kis akácos erdőbe, tehát kvázi egy erdős hegyoldal a hátsó kertünk.

Szeretnék ültetni/vetni virágokat oda a fák közé.

Főleg vadvirágokra gondoltam, amik elvannak különösebb gondozás nélkül - szeretnénk megtartani ilyen természetesebb állapotban, illetve nem is akarnánk napi több kannak öntözővizet felhordani a hegyoldalba.

Arra gondoltam, jó lenne találni magyarországi erdőkben őshonos virágfajtákat, amik elvannak lombárnyékban. Hóvirág, stb.

Tudtok javasolni ilyen virágokat, szebb növényeket? Mik azok, amik szépek és elvannak egy ilyen helyen?

(Mivel ez tényleg egy erdő, ami a kerítésünkön túl is folytatódik, invazív, agresszívan terjeszkedő, tájidegen fajokat nem akarok telepíteni!)

2021. máj. 5. 08:59
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Nem vagyok szakértő, csak a saját két szememmel látom, hogy jelenleg is vannak virágok az akác alatt, és én szeretnék több fajtát mint ami most van.

2021. máj. 7. 09:21
 12/26 anonim ***** válasza:
49%

Ha te a szemednek hiszel, akkor csináld azt, amit jónak látsz,

illetve a többi nem szakértő tanácsol.

üdv egy

agrármérnök, hobbi botanász

2021. máj. 7. 09:50
 13/26 A kérdező kommentje:

Igen, ki fogom próbálni azokat, amiket a "nem szakértő", de segítő szándékú válaszolók tanácsoltak. :)

2021. máj. 7. 09:53
 14/26 anonim ***** válasza:
48%
de ha már eleve van ott valami, akkor miért nyúlsz bele? az egyik első dolog amit a szakmabeliek megtanulnak az az, hogy nem vagyunk mindenhatóak, nem lehet megerőszakolni a természetet. de te laikusként biztos jobban tudod :)
2021. máj. 7. 10:12
 15/26 A kérdező kommentje:

Ja, az egész kertben volt némi gaz mikor ideköltöztem, minek is vetettem füvet meg ültettem virágokat, bokrokat. :D

Köszönöm a válaszaid, inkább félárnyék-tűrő vadvirág-tippeket olvasnék a továbbiakban, hiszen ezért írtam ki a kérdést. :)

2021. máj. 7. 10:14
 16/26 anonim ***** válasza:
48%
a gyep az más mint az erdő, de látom ezt se tudod
2021. máj. 7. 10:18
 17/26 A kérdező kommentje:

Hol írtam, hogy ugyanaz lenne? Jeeszusom. :D Azt írtad, ha van ott valami, minek nyúlok hozzá, minek változtatok. Azért, mert szépítgetjük a kertet mióta ideköltöztünk. Ugyanazért, amiért a gaz helyén most gyep van. Ugyanazért, amiért a dzsungel helyén most virágoskert van.

Kérlek ne offolj többet, ha eszedbe jut valami vadvirág ami elvan lombárnyékban akkor szívesen fogadom a tippet, de NEM szeretnék arról vitatkozni, hogy.... nem is tudom, miről szeretnél tulajdonképpen meggyőzni? Hogy nehogy megpróbáljak elvetni néhány magot? Vagy hogy irtsuk ki a fákat?

Mindegy, lényeg hogy nem ez érdekel. :)

2021. máj. 7. 10:21
 18/26 anonim ***** válasza:
48%
arról hogy a gyep az mesterséges, az erdő meg természetes társulás (lenne). az egyiket könnyű kezelni, a másikba nem érdemes belenyúlni
2021. máj. 7. 10:55
 19/26 A kérdező kommentje:
Direkt raktam idézőjelbe az "erdőt", de tényleg hagyjuk. :D A gaz is természetes társulás volt. :D
2021. máj. 7. 11:06
 20/26 anonim ***** válasza:
36%

Az "agrármérnök" válaszolóval ne foglalkozz, egyértelmüen csak veszekedni akar, és tényleg fogalma sincs, hogy a gyakorlatban mi hogy van.

Próbálkozz olyan virágokkal, amik tetszenek, és hasonló helyen élnek, mint ahová tenni szeretnéd - tisztásos rész, sürübb erdöszerüség, út széle, stb, - egy idö múlva sok minden meg fog maradni, csak nem feltétlen ott, ahová te tetted, hanem megkeresik maguknak a megfelelö részt. Ami meg nem marad meg, azt vagy megpróbálod még egyszer egy-kát év múlva, vagy nem foglalkozol vele.

Nálunk rengeteg növény él így a kertben, olyanok, amik nem ott éltek eredetileg.

2021. máj. 7. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!