Kezdőoldal » Otthon » Kert » Önmeddő gyümölcsfa képes...

Önmeddő gyümölcsfa képes teremni valamilyen szinten?

Figyelt kérdés
Pl. ha elültetek Germersdorfi cseresznyefát és 5 km-es körzetben nincs egy cseresznye vagy meggyfa akkor soha semelyik évben egyetlen db termést nem fog hozni?
2021. ápr. 26. 17:57
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Az önmeddő attól önmeddő, hogy nem tudja magát beporozni. De ha csak nagyon rosszul termékenyül, és pár szem mégis lesz rajta, attól még ezt is önmeddőnek nevezik, mert gyakorlati haszna nincs porzópartner nélkül. Szóval egyik fa ilyen, másik olyan. A Germersdorfi, ha jól tudom, ténylegesen önmeddő. De biztosra nem mondom, lehet, hogy 1-2 szem lesz rajta, csak az a biztos, hogy nem lesz érdemes megtartani a fát így egyedül.

De ha az a problémád, hogy nincs helyed több cseresznyének, viszont a felülmúlhatatlan minősége miatt Germersdorfit szeretnél, akkor ültess egyet, aztán az egyik fő oldalágát oltsd át egy porzófajtával. Nekem van két ilyen fám is, az egyik cseresznye, a másik alma, amikre direkt porzónak oltottam más fajtát.

2021. ápr. 27. 05:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!