Baj ha hangyák mászkálnak a gyümölcsfáimon most ?

A levéltetűk miatt mennek fel.
Vagyis az általuk termel mézharmatért.
Cserébe minden megvédik őket a katicabogártól és lárvájától, meg minden más rovartól.
hernyóöv vagy egérragasztó kell a fa törzsére

Kérdés, hogy csak felmennek, vagy abban is laknak. Mert sajnos nekem az utóbbi volt.

1
a vegyszerek gyakori használata rezisztenciát hozzászokást vált ki a rovarokból
2
olcsóbb
3
ami a rovaroknak méreg, az nem biztos, hogy nem árt az embernek
4
a ragasztó némileg szelektív ezköz, a hasznos repülő rovarok elvétve kerülnek áldozatául
(néha madarakat foghat, ha nagy felületen van a ragacs)
a rovarölős permet mindent visz (méh, katica stb)
5
a hangyakolónia túlélő tagjai, pár nap múlva újrahordhatják levéltetűvel a fát a környező növényekről
6
kevés fánál gyorsabb es egyszerűbb a ragasztó, mint a mérget méricskélni, pancsolni és kifújni

1. Azt bajosan. Nem elkergeti, hanem leirtja őket.
2. Az lehet, passz, de azért az a 350 Ft sem vág földhöz senkit, amibe a permetszer kerülne.
3. Ha belemegy a szemedbe vagy lenyeled, akkor persze, de egyikkel sem próbálkoztam még és így nem is volt soha gond.
4. Ez egyáltalán nem így van. A méhekre való veszélyességet külön kötelesek feltüntetni. A Karate például ártalmas a méhekre, ezért virágzásban nem ajánlott fújni vele, de például a Mospilan ártalmatlan a méhekre nézve és az egyik legjobb kártevő irtó.
5. Azok a tetvek is elpusztulnak a korábbi permetezéstől. A fekete bodza nálunk brutálisan tetvesedik, de 2-3 permetezés egész évben tisztán tartja.
6. 10 l permetléhez kiadagoltan is lehet a szereket kapni, de ha még annál is kevesebb kell kb. 5 percig tart az egész művelet.
De mondom én alapból nem értem miről van itt szó. A fának nem a hangyák ártanak, hanem a tetvek. Most azzal, hogy leirtod szegény hangyákat, attól még a tetvek tönkreteszik a fát. Gyümölcsfát permetezni meg annyira alap dolog ma már, mint hogy locsolni kell, ha nem esik az eső. Régen még működött is permetszer nélkül a dolog, de most akkor, amikor arról döntesz, hogy permetezel vagy sem, lényegében arról döntesz, hogy akarsz-e gyümölcsöt/gyümölcsfát vagy sem. Például ha a meggyet nem permetezed, akkor 90% esélyed van rá, hogy elviszi a monília, de ilyen esős időben inkább 100%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!