Lehet-e még valami ebből a levendulából..az ősszel ültettem egy kis hajtást..kb 1 hónapja levágtam a virágos részét..(volt élet a szárakban)?
A nagy bokornak egy gyökeres ágát ültettem a saját kertembe (a nagy bokor a szomszédban van...ők nem vagdalták le a virágos ágrészeket.
A talajfelszíntől számított 15-18 cm-re. Ha van jó kis gyökere, akkor a főgyökere végét is elcsípheted a metszőollóval.
Egyébként milyen fajta levendula?
Igaz, nem vagyok szakértő, de a kép alapján nekem angol levendulának tűnik, milyen színű volt a virága?
Egyébként a tőosztás után alaposan be kell iszapolni, aztán heti kétszer alaposan megöntözni. Következő években már nincs szükség ilyen gyakori öntözésre.
Valójában nem csak 1 kis gyökeres ágot ültettem el, hanem 3-at. Az egyiknek meghagytam egy leveles ágát, amit most mellékelek képen. Mindhárom kis 'ültetvénynek' az összes többi leveles részét levágtam (még talán március elején). Ezt a meghagyott ágat ma délután letörtem...gondolván, ezen már úgysem múlik semmi. S amikor felemeltem, közelebbről megnéztem, akkor láttam, hogy az ágak végein friss zöld hajtások vannak. Ezek szerint az ültetési mód az megfelelő volt...viszont a visszametszett ágakon semmi jele (semminek). Élet van benne, de nem az ágakon végig, (közben elágazások is vannak)...de, ha kis darabkákat vágok az ágakból, előbb - utóbb élő részhez érek.
Pont írni akartam, hogy mi újság a levenduláddal. Ugyanis nekem is múlt héten kezdtek el apró zöld levélkék előbújni.
Simán csúszhatott ennyit a hajtás, trágya egy tavasz volt eddig. A levendulának meg meleg kell, és végtelen napsütés.
A levendula levele gyakorlatilag "tűlevél", ha jól értem az írásodat: szálszerű, akkor igen, az a levél.
Most nem találtam a google-ben képet, hogyan hajt a levendula, de ha hazaérek, lefotózom az enyémet, ha gondolod. Rossz helyre ültetett, felkopaszodott levendulát metszettem meg elég erősen, kérdéses ilyenkor, hogy megmarad-e, de már jönnek a töveken a levelek.
Most vált egyértelművé számomra, hogy hogyan is néz ki egy új rügy, mert találtam egyet....és ez már nem olyan dolog, hogy: vagy igen, vagy nem, ez egyértelműen rügy. Gondolom és remélem, hogy jön majd több is, de az első megjött..szinte a semmiből, egy nem túl reménykeltő 'szárazfából' 'kipattant'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!