Lehet-e még valami ebből a levendulából..az ősszel ültettem egy kis hajtást..kb 1 hónapja levágtam a virágos részét..(volt élet a szárakban)?
A nagy bokornak egy gyökeres ágát ültettem a saját kertembe (a nagy bokor a szomszédban van...ők nem vagdalták le a virágos ágrészeket.
Ha az egyik ágacska végét megpróbalod megtörni, reccsen, vagy hajlik?
Egyébként már kéne apró rügyeket hoznia. Amikor átültetted, belocsoltad alaposan?
Ez megpusztult. Már rügyeznie kellene. 2 dolog, ha veszel egy másik levendulát:
-ne így metszed, vagy 5-10 cm-re vagy sehogy.
-ne fává neveld mint itt.
Meg próbáld máshova ültetni. Nem szeret ott úgy néz ki.
Ha még zöld, akkor van remény. 💚☺️
Nekem évek óta vannak levendulám, több fajta.
A hagyományos lilából egy-két bokor úgy néz ki, mint a tiéd.
Én erre a szeszélyes téli tavaszra fogom.
A levendulanak egy dolog kell: egész napos verőfényes napsütés. Na, ebből kevés jutott neki idén. 🥴
A szomszédén már látni az élénk zöld új leveleket. Az enyémen is ilyenek vannak, a csupasz részeken meg hajtani kezdett. Múlt héten ültettem cserépbe legyökerezett részt, akkor láttam. A tiéd már bizonytalan, sajnos...
Valószínűleg nem volt elég gyökér, és mivel nem vágtad vissza azonnal ültetéskor, kiszáradt a télen. Már nem volt ideje begyökeresedni a hideg előtt. De lehet, hogy az alján egy rész életben maradt, és hajtani kezd egyszer csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!