Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a láncfűrészről?

Figyelt kérdés

45.000 Ft a max összeg amit kiadok egy láncfűrészért.

[link]

Van jobb alternatíva ennél? Otthon a keményebb, csomós fákat vágnák vele, amiket lehet azt baltával vágom.

2021. ápr. 25. 14:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
28%
Elektromos fűnyíróból én még nem találkoztam strapabíróval. Láncfeszítés, vetezető műanyagban van, és folyton lelazul a lánc, vagy szétdarálódik a szintén műanyag fogaskerékáttétel. Ennyiért kapsz benzinest is.
2021. ápr. 25. 14:15
 2/15 anonim ***** válasza:
Hasonló van nálunk, nem ugyan ez a típus, úgymond "játék" fűrész. Lehet nem vagyok egy favágó, de akác, tölgy stb ami kemény fa az lefolytja kb. Nem rossz, de ezzel kb csak farigcsálás megy nekem. Ezért vettem egy benzines sthillt, az jobban visz mindent.
2021. ápr. 25. 15:53
 3/15 anonim ***** válasza:
Szart ér, olyan, mintha nem is lenne.
2021. ápr. 25. 19:58
 4/15 anonim ***** válasza:

Rendszeres használatra kell, vagy a kert végében kell két fát kivágni egyszer?

Előbbire alkalmatlan, utóbbit végig lehet vele szenvedni, de inkább bérelj egy rendeset egy gépkölcsönzőből arra pár napra.

2021. ápr. 26. 00:07
 5/15 anonim válasza:
Jól gondold meg. Egy idő után megunod, hogy tekergetni meg kerülni kell a hosszabbítót. Főleg, ha megkér a szomszéd pistabá, hogy gyere már át, vágd fel a tüzelőt. Közben meg megadja magát az olajpumpa, meg a gagyi, műanyag láncfeszítő. Nekem volt, de többet nem kell.
2021. ápr. 26. 06:10
 6/15 A kérdező kommentje:
Akkor milyen láncfűrészt ajánlotok ami megfelelő rendszeres használatra is? Egyébként csak alkalmi használatra kell, de évekig tartson ki azt szeretném.
2021. ápr. 26. 07:09
 7/15 anonim válasza:
A legolcsóbb Oleo-Mac (GS 350C) kb. 60.000 forint. Olasz gyártás, két lóerős, 40 cm. vezetővel. Ezért az árért talán ez a legjobb, otthoni célra, és a legtartósabb is. Több, mint a max keret, ha nem fér bele, tudsz venni ''minőségibb'' kínai fűrészt is. Bár sokan állítják hogy ezek egytől egyig hulladékok, nekem a 13.000 forintért vásárolt fűrészem a mai napig megállja a helyét, a titok, hogy jobban vigyázol rá, mint saját magadra.
2021. ápr. 26. 07:31
 8/15 A kérdező kommentje:
Szánok rá többet csak működjön akár 10 év múlva is, annak ellenére hogy csak néha-néha használom. Le fogom mindig takarítani.
2021. ápr. 26. 08:05
 9/15 anonim válasza:

Ha tényleg keveset használod, odafigyelsz arra, hogy nem terheled túl (tartasz vele pihenőt), minőségi olajat használsz (nem feltétlenül kell megvenned a legdrágább stihlt, de nem is a legolcsóbb ezer forintost), rendszeresen karbantartod, akkor még az unokádnak is jó lesz.

Persze az olyan költségek, mint a karburátor felújítás, tömítések, kopó alkatrészek cseréje x időnként nem kerülhető el még a professzionális gépek esetében sem.

2021. ápr. 26. 08:13
 10/15 A kérdező kommentje:

[link]

Erről mi a véleményetek? Gyökeres vastag fákat el bírja vágni?

2021. ápr. 26. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!