Milyen ágdarálót ajánlanátok az alábbi feltételekkel?
kb 50-80ezer közötti ár
elektromos
maróhengeres
minél nagyobb átmérőjű ágat bírjon, de ahogy nézem a 4.5 cm az jó ebben a kategóriában
Minél nagyobb teljesítmény (asszem 2800W már megfelel)
Az is előny, ha "lágyindítású" vagy milyen, azaz nem sokkolja a hálózatot a hirtelen nagy áramfelvétellel.
Melyik márkákat ajánljátok ebben a kategóriában?
Konkrét termékeket tudnátok linkelni?
Előre is köszönöm!
Szoktunk sütögetni, de a vékony gallyak nem alkalmasak rá. Oké gyújtosnak jó, de a gyújtósból nem kell annyi, hogy egy 3x3 méteres kupacot alkosson, mint most. Fizikailag nem fér el a kertben ennyi fahulladék, és ez még csak a tavaly őszi nyesés, most jön az idén tavaszi.
A fenyő és a tuja viaszos. Kb fél perc alatt ellobban embermagas lánggal, és ha fölé tartasz bármit nyárson, annak bizony nagyon szar íze lesz.
De feltettem a kérdést, legyetek szívesek arra válaszolni, nem pedig meggyőzni, hogy nem is akarom én azt annyira. Elégetni tilos, bezsákozni nem lehet így, sütögetésre nem alkalmas.
makita ud2500-am van. Éppen kilóg az ártartományodból, de én adtam érte egy kicsivel többet és nem bántam meg. Relatíve halk, a 15 Amperes hálózat bírja (nem elírás, ősrégi a hálózatom a nyaralóban, tényleg 15A-es). Egy apró kiegészítést látnék rajta szívesen: egy hosszabb kart, amivel úgy meg lehetne emelni és gurítani, mint egy talicskát.
3 cm-nél vastagabb ágakat nem vágok vele, az ennél vatagabbakat megőrzöm tüzelésre. A szecskázott anyagot a körtefám mellett, egy mélyedésben terítem szét. Pár hónap alatt benövi a fű meg a gyomok és 1-2 év alatt talajjá válik, mindenféle komposztláda nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!