Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen ágdarálót ajánlanátok...

Milyen ágdarálót ajánlanátok az alábbi feltételekkel?

Figyelt kérdés

kb 50-80ezer közötti ár

elektromos

maróhengeres

minél nagyobb átmérőjű ágat bírjon, de ahogy nézem a 4.5 cm az jó ebben a kategóriában

Minél nagyobb teljesítmény (asszem 2800W már megfelel)

Az is előny, ha "lágyindítású" vagy milyen, azaz nem sokkolja a hálózatot a hirtelen nagy áramfelvétellel.

Melyik márkákat ajánljátok ebben a kategóriában?

Konkrét termékeket tudnátok linkelni?

Előre is köszönöm!

2021. ápr. 13. 18:55
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
Hetvegen egy baratomnal jartunk a telken ... a kutyam nekiallt a fadaraboknak ... en nem ertek hozza, de a haverom azt mondta tokeletesen megfelelne agdaralonak :)))
2021. ápr. 13. 19:44
 2/6 A kérdező kommentje:
NNNnemazigazi, anyámnak Havagnese kutyája van, az az okni méretű valami nem fogja kitakarítani a kertet:D De azért köszi a választ:D
2021. ápr. 13. 19:53
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem szoktatok grillezni? bogracsozni? kemencezni? kandallozni? ... nem szabad a fat ledaralni! Aztan majd a kerted vegeben lesz hatalmas komposzt tarolod, kovetkezo evben lesz mellette meg egy tarolo mert az elozoben meg nem keszult el a komposzt ... es igy tovabb. Ez az agdaralas es komposztolas csak parasztvakitas, mindenki megbanja.
2021. ápr. 13. 19:59
 4/6 A kérdező kommentje:

Szoktunk sütögetni, de a vékony gallyak nem alkalmasak rá. Oké gyújtosnak jó, de a gyújtósból nem kell annyi, hogy egy 3x3 méteres kupacot alkosson, mint most. Fizikailag nem fér el a kertben ennyi fahulladék, és ez még csak a tavaly őszi nyesés, most jön az idén tavaszi.

A fenyő és a tuja viaszos. Kb fél perc alatt ellobban embermagas lánggal, és ha fölé tartasz bármit nyárson, annak bizony nagyon szar íze lesz.

De feltettem a kérdést, legyetek szívesek arra válaszolni, nem pedig meggyőzni, hogy nem is akarom én azt annyira. Elégetni tilos, bezsákozni nem lehet így, sütögetésre nem alkalmas.

2021. ápr. 13. 20:11
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

makita ud2500-am van. Éppen kilóg az ártartományodból, de én adtam érte egy kicsivel többet és nem bántam meg. Relatíve halk, a 15 Amperes hálózat bírja (nem elírás, ősrégi a hálózatom a nyaralóban, tényleg 15A-es). Egy apró kiegészítést látnék rajta szívesen: egy hosszabb kart, amivel úgy meg lehetne emelni és gurítani, mint egy talicskát.

3 cm-nél vastagabb ágakat nem vágok vele, az ennél vatagabbakat megőrzöm tüzelésre. A szecskázott anyagot a körtefám mellett, egy mélyedésben terítem szét. Pár hónap alatt benövi a fű meg a gyomok és 1-2 év alatt talajjá válik, mindenféle komposztláda nélkül.

2021. ápr. 13. 22:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Én sem külön komposztálom, talajtakarásra használom, így is kevés, mert ahhoz, hogy megfelelően elfojtsa a gyomokat, legalább 5-10 cm vastagon kell takarni.
2021. ápr. 16. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!