Milyen fát ajánlanátok az alábbi feltételekhez?
Sziasztok,
nos nemrég vágtam ki a kerítés melletti almafákat, mert kert felújítás zajlik és már elég idősek voltak. Most új fákat szeretnék ültetni a helyükre.
Az új fákat 3-4 méterenként szeretném elültetni, 5 darabot. Az elképzelésem az lenne, hogy kb. 1,5m magasságtól kezdődne a lombja és olyan 2,5m magasságig tudnám felengedni. Illetve egyik oldalról kocsibejáró van, a másikról pedig kerítés, szóval valami olyan kellene amit vissza tudok vágni kb. 1 méteres szélességre.
Vannak valamilyen díszfák, amelyeket lehet ilyen módon formázni?
Esetleg mit ajánlanátok? Jó lenne valami olyan, ami azért takar is, hogy az utcáról ne nézelődjenek be egész nap.
Igazából az almafákat 2 éve próbáltam rendbe rakni, de a héten feladtam. Eddig voltak oszlopok és közte sodrony kihúzva amire az almafák voltak vezetve, de ha nem muszáj nem szeretnék új oszlopokat letenni - azokat is ki kellett vágnom, mert belülről el voltak rohadva. Az előző tulaj nem dugózta le így az esővíz összegyűlt benne. A fákat pedig hiába metszettem vissza és permeteztem, állandóan megjelent rajta a tetű és a penész. Kivágáskor is néhány ág ép volt, néhány pedig el volt korhadva ugyan azon a fán.
Este néztem a Stardust hamisciprust. Azt ahogy láttam szépen lehet formázni, egy kicsit igényesebb, viszont még vállalható számomra a gondozása. Nem vagyok nagy kertész, viszont igényes udvart szeretnék és ahhoz munka kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!