Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ez a sok eső nem árt a vetemén...

Ez a sok eső nem árt a veteményesben a csírázó magoknak? Lefedjem valamivel?

Figyelt kérdés

Kezdő kertészkedő vagyok, ezért talán furcsának hat a kérdésem. Szokták takarni az ágyást, ha túl sok az eső? Érdemes fölé állítani ferdén valami műanyag lapot, ami elvezeti mellette az esővizet?

Örülök, hogy tegnap óta esik, a fáknak is jót tesz, csak nem tudom, nem lesz-e túl sok a csírázó zöldségeknek?

És ha majd kihajtanak és megint sokat esne az eső?

2021. ápr. 13. 17:32
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
52%

Jeeezus én is gondoltam, hogy te vagy az a mélymulcsos, itt is osztod az észt és meg mindig nincs fogalmad a dolgok működéséről.

Aztán jössz itt a beteg ötleteiddel, hogy letakarod a földet az eső elől és meg te magyarazol itt meg okosítasz masokat.

Annyit mondok csak, hogy az én zöldségem már kikelt hol a tiéd?

Valszeg elrohadt a sötét mulcs alatt ahogy kicsirazott.

Akár nyugodtan újra is vetheted, minél előbb annál jobb később ha bejön a meleg csak rosszabb lesz ;)

2021. ápr. 14. 00:46
 22/26 anonim ***** válasza:
52%

És mi köze azoknak a linkeknek ehez a témához?

Hol takarják le a palántákat szalma mulcsal mert rohadtul nem látom, megint csak az agymenés ahol alufóliával akarod letakarni a paprikát.

2021. ápr. 14. 00:53
 23/26 anonim ***** válasza:
Engem érdekelne hogy kezd neki egy kezdő mulccsal takarásos veteményesnek. Ha beindul a kert megnéznék róla képet vagy videót.
2021. ápr. 14. 13:35
 24/26 anonim ***** válasza:

Igen amúgy, nagyon durva, ez az első éve a kertben és akkor tapasztalt veteményezőknek magyaráz az egyik legkomplikáltabb művelési módról, feltételezve, hogy rajta kívül senki még csak nem is hallott ökogazdálkodásról..:D

Mindegy, majd az első 2-3 év után több lesz benne az alázat, addig meg hadd szenvedjen...

2021. ápr. 14. 13:50
 25/26 A kérdező kommentje:

Az alázat bennetek nincs, bennem van. SZAKEMBERTŐL linkeltem videót, aki kezdőknek ajánlja abban, amiket ajánl. Két öra a három rész 9sszesen, egybefüggő.

Én meg tisztelettel feltettem egy kérdést, amibe többen belekötöttek.

Én meg pusztán idéztem az ökológus szakember szavait,

nem okoskodtam. Hiszen az ükológus szavait idéztem.

Melyikőtök nézte meg az ökológus videóját, amit linkeltem...? Senki? Akkor mi alapján kötöttetek bele abba?

Nem szakértelem kell a vitakultúrához, kérem szépen, hanem konkrét érvelés. Tessék cáfolni az ökológus szakember magyarázatát, és ha itt valakinek sikerül, akkor elfogadom. Nem az én szavaim az érvek, én csak idéztem az ő szavait, hogy ezen át kérdéseket tegyek fel! (Ha nem értitek őt, az nem az én hibám, bár én elmagyaráztam, hogy az ükológus mit miért mond, mert ahhoz szövegértelmezés szökségeltetik.)

Tehát nem én vagyok beképzelt, hanem ti. És ez elszomorító.

Ja, hogy nem tudjátok, melyik linkelt videókról van szó? Akkor miért kötöttetek bele abba, hogy az egyik válaszoló utalt arra a kérdésemre, ahol linkeltem? Egyértelműen fogalmzta, hoyg ITT IS az ökológus szakember szavait idéztem.

Kötözködni van erőtök, de ennyi erővel rákérdezhettetek volna privátban az illetőtől, hogy melyik másik kérdésem miatt kötött belém, és ő megadta volna nektek a videók linkjeit. Én miért adtam volna itt meg? Nem én kötöttem magamba, hanem ti, belém. e vicceljünk már, kérem...

De íme, ám legyen, még egyszer a három videolink (összesen 2 órányi)- és hangsúlyozom, hoyg én nem állítok, hanem idéztem az ökológust, a kérdéseim kapcsán!

https://www.youtube.com/watch?v=uHcJO88tX5E

https://www.youtube.com/watch?v=m5ZzMWQtA30

https://www.youtube.com/watch?v=a8VrjshwIOU

2021. ápr. 28. 22:47
 26/26 anonim ***** válasza:

Na de kikelt már az a zöldség?????

Nem válaszoltál. Amúgy lattam minden videójat.

De ahogy vissza olvastam a fóliát hasonlítod a mulcshoz ami nagy baj mert a kettő között orbitális nagy különbség van.

A fólián keresztül bejut a fény megmarad a pára ezek kulcsfontosságúak.

DE a te szalma mulcsod alatt sötét van, nem jut be fény nincs fotoszintetizálás nem tud élni a kikelet csíra.

2021. ápr. 28. 23:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!