Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért konyul le a növényem...

Miért konyul le a növényem levele ilyen hamar?

Figyelt kérdés

Ültettem kis agyagcserépbe egy retekgumót, ami nő is szépen (a cserép átmérője 9cm, magassága 7cm), de napi szinten locsolni kell, különben lekókadnak a levelei. Miután meglocsolom, kb 10 perc, és úgy néz ki, mint előtte, de miért nem bírja ki locsolás nélkül a 24 órát sem?

Korábban más növénnyel is jártam már így, de akkor sem értettem, mi lehet a probléma. Vagy ez természetes hogy ilyen gyakran kell öntözni?

Még annyit hozzáteszek, hogy a cserép alja lyukas (ilyen volt csak itthon), de rátettem egy papírdarabot a lyukra, és úgy leragasztottam, mert a sok öntözés miatt, a tálka, amiben tároltam, nagyon elázott.

2021. ápr. 12. 15:15
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

#9: igyekszem minden hülyeséget kipróbálni :D

#10: már miért lenne kuka? :D Nem ültettem el addig, amíg nem nőtt megfelelő méretű gyökere. A kérdésem kiírása óta is nő szépen, csak minden nap meg kell locsolnom. Ha lesz rá alkalmam, majd átültetem egy nagyobb cserépbe. Nincs lehetőségem arra, hogy szabadban tároljam.

2021. ápr. 16. 12:03
 12/13 anonim ***** válasza:
Azért kuka, mert lakásban tartod, és azt nem bírja. Ha nyúlik az egész, az baj, a fényhiány jele. Majd meglátod.
2021. ápr. 16. 12:52
 13/13 A kérdező kommentje:
#12: kint van az ablakban, ennél több fényt nem kapna akkor sem, ha a kertben tárolnám. De akkor sem értem, miért kéne kidobnom, amíg nincs semmi baja :D Jól néz ki, el van magának, semmi vizet nem zavar. Ha előbb-utóbb mégis bedobná a kulcsot, hát ez van, de addig is jól néz ki az ablakban.
2021. ápr. 16. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!