Elvesztettem a reményemet, mit lehetne a kertbe ilyet?
Belátásgátláson gondolkodom, ami nagyon magas, de nem minősül kerítésnek, esztétikus de nem egy vagyon.
Bambuszt szerettem volna, de nagy összeg lenne a gyökércsapda + maga a növény ára... (kéne vagy 16-18 méter csapda legalább...)
2.1 méter magas szilárdfalazatú kerítésünk van egy szakaszon, ezt akartam volna kb. 4 de inkább 5 méteres magasságban természetesen, esztétikusan kitakarni.
Csak épp nincs már ötletem hogy mit lehetne értelmeset, semmivel nem ütközőt.
Csodasövény.
Sokan nem szeretik, mert nyírni kell, de ha téged nem zavar, hogy 5m-re is megnől, akkor ez a te növényed.
Eleinte 1,5 m-t is nől egy évben.
Arra is gondoltam végül, hogy pergolát építeni, és befuttatni lilaakáccal. Bár ez se két forint, talán még drágább mint a bambuszos verzió... még ha magamnak építem is.
Úgy tűnik 100 ezer alatt ne is gondolkodjak akkor takarásban.
Van futó lilaakácom a kerítésen, ugyanúgy kell hozzá gyökércsapda mint a bambuszhoz, vagy a trombitafolyondárhoz. Annyi a különbség, hogy ezeknél csak egy tövet kell sáncolni.
A trombitafolyondár jobb mint a lilaakác, mert az akác olyan vastagra növeszti a nyúlványait, hogy szétnyom mindent.
A szomszédomban konkrétan egy pergola van futtatva vele, lombhullás után sem látni be, mert a vesszők úgy besűrűsödtek.
Trombitafolyondárral az a bajom, hogy mérgező, gyerkőc mellé nem ajánlott azért...
Pergola szép lenne valami nem-mérgező növénnyel futtatva, de nagyobb meló, és csak a gerenda ahogy számoltam most (még a teteje nincs benne) közel 60 ezer lenne, és még csak nem is akác.
Nálam van a szomszéd felől kb. 5 méter magas sövény.
- Ez 20 év alatt nőtt ekkorára.
Van lila akácom is a pergolán.
- Ez 10 év után hozta az első virágot.
A csodasövényt nem ajánlom, mert szívás lesz a vége.
- Olvass utána.
Azonnali megoldás a sűrű szövésű belátásgátló és/vagy a napvitorla.
Míg nem írtad, hogy mérgező nem lehet, akkor írtam volna a ricinusfát. Április végén elveted a babszem szerű magokat, júniusra akár 3 méter magas, pálmafaszerű levelű fáid lesznek.
Az a baj, hogy amit szeretnél, az nem olcsó. Nincs rá ingyen, vagy jutányos árú megoldás. Ennyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!