Kezdőoldal » Otthon » Kert » Gazmentesítés, de hogyan?

Gazmentesítés, de hogyan?

Figyelt kérdés

A gangon, a bejárati ajtónk előtt a térkövek között állandóan kinő a gaz. Nyáron kb két hetente folyamatosan ezzel kínlódom, húzkodom, tépkedem ki, de kb szarra nem megyek vele, mert ideig-óráig tart csak a gazmentes állapot. Mit ajánlotok, mit tegyek? Mivel szórjam/locsoljam le, hogy végleg eltűnjenek? Vegyszerezés is szóba jöhet, mert nálunk nincs macska/kutya/tyúkok stb. A képeken jól látszik (mai képek), kérlek, segítsetek! Köszönöm szépen előre is! :)

[link]

[link]

[link]

2021. márc. 25. 12:13
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Sehogy , talajcsere . A szél eső hozza a magvakat , ahol nincs jelen az élővilág oda előbb a tarack jut . Feleli a mergeket frissiti a ralajt . Szerek mérgeznek és pénzpazarlás ....
2021. márc. 25. 12:59
 2/8 A kérdező kommentje:
Jó, akkor amíg nem lesz elég pénzünk kicseréltetni/felújítani a gangot, addig ezzel kell b@szakodnom? Szerek mérgezésével meg ne törődj, írtam is a kérdésben, hogy a vegyszeres megoldás is szóba jöhet.
2021. márc. 25. 13:07
 3/8 mindentudó99 ***** válasza:
Glifát gyomírtót veszel. Lefújod két hónapig nincs gond
2021. márc. 25. 13:55
 4/8 anonim ***** válasza:
Gyomirtó?
2021. márc. 25. 14:09
 5/8 anonim ***** válasza:

Ezek évelő gyomok, nem frissen keltek magról.

Elmész a mg-i boltba, és a legolcsóbb glifozáttartalmú gyomirtót kéred. (30 néven árulják ugyanazt.) Gondolom, nem kell sok, elég egy virágspriccelőbe vagy valamibe bekeverni úgy, hogy 1 l vízhez 0,5 dl gyomirtó (vagy 0,1 l-hez 5 ml, gyógyszertárban kapsz fecskendőt 10 Ft-ért), plusz pár csepp mosogató (ha rendes tapadásfokozó nincs otthon). Ezzel lefújod a növényeket, vársz 1-2 hetet, és a növények elszáradnak gyökerestől.

A glifozát csak zöld növényre fújva hat, tehát ne lecsipkedés után használd, hanem amikor minél nagyobbak a levelek. Talajt érve hatását veszti, így a magról kelő növényeket nem bántja. Jó időben kb. 3 óra alatt felszívódik, utána akár fel is lehet mosni.

2021. márc. 25. 15:30
 6/8 A kérdező kommentje:
Na, erre voltam kíváncsi. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. :)
2021. márc. 25. 16:34
 7/8 mindentudó99 ***** válasza:
Igen glifozát. Nem Glifát. Mellé ütöttem. Fozát nevű olcsó azt használom én is.
2021. márc. 25. 18:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2021. márc. 25. 19:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!