Szerintetek a rügyező, itt-ott már virágot bontó sárgabarack el tud fagyni ezeken a mínusz néhány fokos éjszakákon?
Egy nap után barna a fagyott virág szirma.
Ilyenkor a bibe hegye is elfagy, de van még egy szűk határ, ahol a szirom meg a bibe elfagyásakor a már megporzódott termés életben marad. Ezt onnan tudom, hogy egyszer teljes virágzásban jött a fagy, a két kezemen meg tudtam számolni pár nap után, hogy hány virág szirmai nem fagytak el, és mégis elég rendes termésem lett.
Ma néztem, nálam még csak a hét vége felé fog nyílni az első virág, most még csak vékony csíkban látszódik pár virág szirma, szóval a -7 nem csinált bajt.
Azt hiszem, 9 fajta, 3 helyen, összesen 12 kisebb-nagyobb fa, nem mindnek tudom a nevét. Az Aurora fog először nyílni, az érésidőben is extra korai.
A hely lehet a későiség titka, Közép-Heves. Csongrádi ismerősnél legalább 10 nappal korábban nyílik minden, de érni, érdekes módon, nagyjából egyszerre szoktak az azonos fajták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!