Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szerintetek a rügyező, itt-ott...

Szerintetek a rügyező, itt-ott már virágot bontó sárgabarack el tud fagyni ezeken a mínusz néhány fokos éjszakákon?

Figyelt kérdés

2021. márc. 19. 10:23
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Egy nap után barna a fagyott virág szirma.

Ilyenkor a bibe hegye is elfagy, de van még egy szűk határ, ahol a szirom meg a bibe elfagyásakor a már megporzódott termés életben marad. Ezt onnan tudom, hogy egyszer teljes virágzásban jött a fagy, a két kezemen meg tudtam számolni pár nap után, hogy hány virág szirmai nem fagytak el, és mégis elég rendes termésem lett.

Ma néztem, nálam még csak a hét vége felé fog nyílni az első virág, most még csak vékony csíkban látszódik pár virág szirma, szóval a -7 nem csinált bajt.

2021. márc. 21. 18:19
 12/27 mindentudó99 ***** válasza:
Milyen gajtád van hogy még nem virágzik. Nálam a virágok fele mér bőven kinyílt. Egy része meg is fagyott kezd barnulni. Ma -5 lesz az majd leviszi a maradékot
2021. márc. 21. 18:45
 13/27 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, 9 fajta, 3 helyen, összesen 12 kisebb-nagyobb fa, nem mindnek tudom a nevét. Az Aurora fog először nyílni, az érésidőben is extra korai.

A hely lehet a későiség titka, Közép-Heves. Csongrádi ismerősnél legalább 10 nappal korábban nyílik minden, de érni, érdekes módon, nagyjából egyszerre szoktak az azonos fajták.

2021. márc. 21. 19:20
 14/27 A kérdező kommentje:
Nálunk a mínusz pár fokok napok óta jellemzőek éjszaka, de mondhatom, hogy a napokkal ezelőtt nyílt virág szirma is fehér még (ha nem vagyok színtévesztő).
2021. márc. 21. 20:08
 15/27 anonim ***** válasza:
12# Nálunk még nagyon messze van a virágzástól. De én északabbra élek mint ti. Úgy tippelem 2-3 hét múlva fog elkezdeni virágozni ha felmelegszik az idő szóval nem fajta kérdése hanem a földrajzi hely függvénye. De ennek ellenére nálunk is minden évben lefagy.
2021. márc. 21. 21:27
 16/27 A kérdező kommentje:
Helyzetjelentés: fura, mert a virágok fele teljesen kinyílt, fele szinte semennyire, de rügyezik szépen. A virágok túlnyomó része fehér is. Lekopogom, már talán nem viszi el a fagy...
2021. márc. 26. 10:08
 17/27 mindentudó99 ***** válasza:
Nálam kb tizede barnult meg a szirmoknak így nincs nagy kár. A méhek meg már dolgoznak rendesen
2021. márc. 26. 17:18
 18/27 A kérdező kommentje:
Juhé!!! :)
2021. márc. 26. 18:26
 19/27 mindentudó99 ***** válasza:
Igen. Örülök én is. Tavaj 3 szem lett 6 fán összesen
2021. márc. 26. 18:40
 20/27 A kérdező kommentje:
Tavaly kábé mindenhol elfagyott, úgy gondolom, mert rettenetes hideg volt március végén mindenféle csapadékkal. De tavalyelőtt jó volt, viszont érkeztek a késői, áprilisi-májusi fagyok, viszont addigra már jellemzően megkötött a gyümölcs.
2021. márc. 26. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!