Sárgabarack már pirosbimbós. Mivel lehet most permetezni?
Az őszi lemosó megvolt az idén megcsúsztam, érdemes még lemosni?
Vagy inkább gomba ellen kellene már felszìvódóval?
Köszönöm.
Annyira hitelem megindult minden. A barack hét elején még sehol nem volt, most meg akkora virág bimbók vannak rajta,nemelyik már kibontva.
A josta meg az egyik fajta egres "pillanatok" alatt lett leveles.
Nem tudok lépést tartani.
Kinyílt a barackod? Nahát! Nekem is elég jó helyen van, de még közelében sincs a nyílásnak.
Ha kinyílt, az kellett volna írnod, akkor már rezet nem szabad. Réz addig mehet, ameddig nem látod a bibét. Mikor még össze van csukódva, és a szirom külsejét éri a permet, az nem baj.
Amikor a virágok harmada kinyílik, mehet rá virágmonília ellen a felszívódó. Aztán teljes virágzásban még egyszer. Bár ha tényleg ilyen fagyos és esős idő lesz, mint amit ígérnek, akkor talán még egy harmadikra is szükség lesz, amikor hullani kezdenek a szirmok, mert olyankorra nyílnak ki az utolsó virágok.
Köszönöm! Így fogok eljarni.
Lehet rosszul fogalmaztam.
A bibet még nem látom, szóval még nincs kinyìlva.
Nagyon korai fajta, de sajnos nem tudom milyen.
Van Cuproxatod? Az állítólag nem égeti le a kinyílt virágokat. De már nem lemosó dózissal kell használni, hanem a vegetációban használt hígabb dózissal. Másfajta rézzel csak akkor menj rá, ha nem sajnálod az a pár kinyílt virágot.
Ha nem akarod már rézzel, akkor lehet felszívódóval is, a még zárva lévő szirmok is fel tudják venni valamilyen mértékben. Viszont azt pár nap múlva ismételni kell, ha már kinyílik a virágok harmada.
Ez a hideg, csepergős idő, ami mostanában van (legalábbis nálunk), ez nagyon veszélyes a virágmonília szempontjából.
Nekem szerencsére még van vagy 10 napom a nyílásig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!