Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hol vannak az EPERFÁK?

Hol vannak az EPERFÁK?

Figyelt kérdés

Régen minden háztartás udvarának ékessége volt.

És annyira jó volt!!

hova tűntek ezek?

Fb-os retró csoportban láttam kitéve!

Miért lett retro??

Hogy lehet egy fa retro?

#eperfa #evés #Régijódolgok
2021. márc. 18. 18:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
Nálam van 2 fajta is
2021. márc. 18. 18:38
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Itt is van a XII.Lejtő úton egy kertben egy fekete eperfa, de vidéken sok van. Annak idején nem ékesség, hanem a selyemhernyő tenyésztés miatt volt. A lehullott gyümölcsöt ették a kacsák, ha meg szemétmentesen összeszedték, akkor még pálinkát is lehetett belőle készíteni. Sajnos a gyümölcs folyamatosan lehullik, szemetel a fa, ha meg a fekete eperről van szó, akkor mindent vöröses lilára színez, amit a cipőtalpán is bevisz az ember a lakásba, ezért aztán kivágták a zömét.
2021. márc. 18. 18:39
 3/12 anonim ***** válasza:
69%
Elmesélem neked: sajnos az eperfák nem követték az emberek igényszintjeit. Sok udvaron már crossoverek parkolnak, amit nem akarnak összegányolni az eperrel. Az eperfa koszol, koszolja a betont, az autót, hernyósodásra hajlamos, magyarán szopacs van vele. Én is kivágattam ezen okok miatt.
2021. márc. 18. 18:39
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Vidéken azért még akad. De ahogy 3 írja.
2021. márc. 18. 18:45
 5/12 A kérdező kommentje:

Igen igen , akad de ritka, vidéki vagyok.

Most probálok beszerezni.

1 helyen találtam, arany áron.

Szóval itt sem olyan könnyű ráakadni.

Nem csak eladóra gondolok , itt nagy kertek vannak, és nagyon hiányolom bekőlük.

2021. márc. 18. 18:54
 6/12 anonim válasza:
100%
Nálunk is van egy. Meg nagyszüleimnél is. Máshol annyira nem látni,sajnos.
2021. márc. 18. 18:56
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Bács megyében még a falvakban is elég sok helyen van. Nekünk is van,szerencsére olyan fajta,aminek nincs virágja,termése.

Egyébként errefelé több évtizedes trükk,hogy ha valami miatt nem jól "sikerült kifőzni" a pálinkát,az üvegbe tenni kell egy kis darab eperfát,az "elveszi" a rossz ízt belőle.

2021. márc. 18. 20:09
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként itt van!Az eladó egy fiatal kertészmérnök tanuló srác(nemrég vettem tőle egy nagy csomó szilt).

7 voltam...

[link]

2021. márc. 18. 20:14
 9/12 A kérdező kommentje:

7:

Inkább a hordót készítik abból és előhozza a zamatát :)

2021. márc. 18. 20:15
 10/12 A kérdező kommentje:

Deberecen térségi vagyok

Itt 15ezerért akartak egyet adni,igaz ,3m volt.

De csak az az egy volt a kertészetben.

2021. márc. 18. 20:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!