Még tudnék valami zöldséget ültetni, vagy elkéstem vele?
Még hamar mi csak áprilisban ültetjük.
Márciusban meg lehet hideg azt meg nem igazan tűri jól semmi.
Ööö, szerintem elfelejtetted átfordítani a naptárt, március van.
Holnap akarok elduggatni 10 kg fokhagymát, meg 2 kg vöröshagymát, ezt csak zöldhagymának. Meghagyósnak majd 3 hét múlva, hogy ne neveljen magszárat. A hagymák nem fagynak el, télen se. A többi növényt majd inkább csak 2 hét múlva. Spenót, sóska, saláta, esetleg kifejtőborsó, ezek mehetnek most, a többi inkább jobb később, úgy tapasztaltam.
De jól mondják hamar még.
Nálunk sáros a föld is egy hete még hó volt.
Tapasztalataim alapján nem lesz szebb a zöldség ha időnap előtt elveted a hideg földbe!! Sőt nehezebben kell es fejlődik.
Legalább március végéig várj.
Nekem viszont az é-alföldi kertemben száraz a föld, a felén már át is rotáltam a szántást, ezért lehet már hagymát duggatni. Kb. ez a talajhelyzet az ország nagyobb részén.
Mindent a lehető legkorábban kell ültetni, amikor már alkalmas neki a helyzet. Pl. a benne maradt hagymák már szépen hajtanak, és egyes korai magról kelő gyomok is kelnek, sőt a szétszóródott spenótmag is kikelt már, tehát az alacsony hőigényű növényeknek már bőven elég meleg a talaj.
Március végéig kevés növénnyel kell várni, olyankor már a viszonylag hőigényes krumplit szoktuk ültetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!