Kiszedem holnap,ti hogyan tároljátok,?
Lefagyasztva vagy hogyan kell?
Ilyen időben csak rohad a földben már kikellet volna szedni.
Hűvös fűtetlen helyen sűrűn vödrökbe rakva betakarva. Ha fagyasztani akarod akkor előtte megkell pucolni és felvagdosni és úgy elrakni, az meg egyszerre sok munka szóval nem fagyasztjuk.
A gyökérzöldségeket kérdezed? A petrezselyem akár át is telel a kertben, szoktunk benne hagyni a levele miatt, tavasszal csomózva áruljuk. Néha még a kint maradt sárgarépa is szokott kihajtani tavasszal, ha megfelelő mélységbe kerül a szántással, és nem fagy át mélyen a föld. A fagyokig bőven bírja minden, szedtem már répát 2 cm mélyen átfagyott földből is, mikor úgy jött ki a lépés, és semmi baja nem lett.
Október legvégén, november elején szoktuk kiásni őket, hogy lehessen szántani, de amúgy a legtöbb évben maradhatnának tovább is, a petrezselymet nem is kellene kiszedni. Csak azért szedjük ki mégis, mert a gyökér minősége romlik a nagyobb fagyokban. De amúgy a hűvös, csapadékos időt nagyon szeretik, október folyamán néha megduplázzák a súlyukat a gyökerek, ha olyan jó idő jön rájuk.
Tárolni - pince híján - vízóraaknában is szokták, árnyékos helyen, ahol nem süti a nap. A fedélre a hidegek alkalmával érdemes valami szigetelő dolgot teríteni. Amikor pluszok vannak, akkor meg alátámasztani egy pár centis valamivel, hogy szellőzzön.
Köszi mindenkinek...
Kiszedtem a mai nap,és a szomszéd pincéjébe át vittem.
Azt mondja ,száraz homokban jó helye lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!