Kezdőoldal » Otthon » Kert » Rendeltem 2db.bazsarózsát,csom...

Rendeltem 2db.bazsarózsát,csomagolt gyökeret.Ki lehet-e már ültetni,vagy várni kell még vele?

Figyelt kérdés
2021. febr. 26. 10:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, nagy fagy már nem várható, amiben mélyen átfagy a talaj. Csak akkor kell variálni, ha már elindultak a hajtások a túl meleg tartás miatt.
2021. febr. 26. 17:42
 2/5 A kérdező kommentje:
1/1-eske,köszönöm válaszod,bizony szépen csírázik.Nem tudom így ültessem-e ki és ezek a csíra-hajtások a földbe kerüljenek,vagy a föld fölé a kiültetéskor?
2021. febr. 27. 09:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Igazából látni kellene, de alapból a gyökér minden része legalább 5 cm mélyre kerüljön, vagy akár még mélyebbre. A hajtás meg sikerül, ahogy sikerül. Ha levél(kezdemény) is látható, az már mehet a föld fölé. Ha az előbb leírt két dolog nem összeegyeztethető, akkor lehet úgy, hogy egy kis mélyedésbe kerüljön a növény, aztán ha nagyobb lesz a szár, akkor majd betöltöd vízszintesre. Holnaptól mond egy kis fagyot, úgyhogy most még akár várhatsz is egy hetet. De mivel a helytelen tárolás miatt már sürgős a kiültetés, erre a hétre is bedobhatod a hűtőbe, hogy ne nőjön még jobban. Vagy ha van hideg, de fagymentes tárolóhelyed, akkor oda mehet.
2021. febr. 27. 17:13
 4/5 A kérdező kommentje:
3/3,köszönöm válaszod,azt írta a termesztő,tegyem a kiültetésig egy kisebb edénybe,tegyek rá földet és tároljam a kiültetésig hűvös ,szárez helyen.Ezt meg is tettem,az előszobába lezártam a fűtést,ott kb.5-10 fok lehet.Közben spricnivel locsolom óvatosan.Remélem,sikerül felnevelni,régóta vágytam erre a virágra.Hamis a termesztő,mert azt írta,lehet előre rendelni,de csak ápr.15-től fogja szállítani...nem is volt olcsó,a két gyökér szállítással együtt 12.400.-ft.volt.ahogy megrendeltem,már küldte is...senkiben nem lehet megbízni!
2021. febr. 28. 09:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez nem a fás, hanem a lágy szárú bazsarózsa, ha jól értem? Azért meg a tizede ár is nagyon magas lett volna.

De bármelyik is, 10 fokon max. hetet lett volna szabad tárolni, jobb lett volna egy zárt kültéri építményben, ameddig bent nem megy -5-10 alá.

2021. márc. 1. 07:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!