Mi lehet a baja a filodendronomnak?
Deli fekvesu szobaban van, heti egyszer ontoztem ahogyan ra is volt irva
Kapott tapoldatot is, sok fenyt.
A kepen fog latszani hogy mekkora kaspoban van.
Egyszer csak decemberben elkezdett sargulni es barnulni es azota folyamatosan rohadnak es szaradnak el a levelei.
Ketsegbe vagyok esve mert nagyon szep magy noveny es nem akarom hogy tonkre menjen
Nem tudom mit csinalok rosszul.
Kerlek segitsetek.
Kepeket ide feltoltottem
Lehet hogy a tápoldat a baj
Utana kezdett el igy rohadni.
De nem ertem...valahol azt mondjak kiszaradt mashol azt hogy nem volt vizelvezetes mert niny lyuk a kaspon es ezert elrohadt a tul sok viztol
Most akkor melyik?
Mit tudok vele csinalni?
Hogy oldjam meg?
Igy nez ki a gyokere, nem tunik elrohadtnak
Akkor kiszaradt,ahogy irtad.
Hogyan gyokereztessem meg?
Vagy egyatalan szukseg van?
Vagy csak ultessem at?
Perlitet mondtak h adjak a foldhoz amikor atultetem
Szerintetek is rakjak?
Dehogy kell átültetni nagyobba. Látni, hogy még tele se nőtte rendesen a talajt gyökerekkel. Akkor a cserép alján a gyökerek közt nem látszódik a föld, ez az, amikor nagyobb cserepet igényel. Nézd már meg az első két fotót, látni, hogy valamivel nagyobb is a cserép, mint ami feltétlenül kellene egy ekkora növénynek. Ami a túlöntözést valószínűsítené, ha nem lenne fotó a teljesen egészséges gyökerekről.
Kb. így kell kinéznie, amikor el kell gondolkodni a nagyobb cserépen:
És akkor így néznek ki a gyökerek:
A régi és most induló levelek állapota alapján szinte 100% az agyontápozás.
Esetleg úgy meg lehet menteni, hogy visszarakod az edénybe (ha nincs rajta lyuk, fúrj rá párat), le is nyomkodod a földet a széleknél, és belerakod egy vödör vízbe, hogy ellepje az edényt. Egy óra múlva kiveszed, és leállítod szárazra, hogy kifolyjon a víz a lyukakon. Utána vissza új vízbe, megint kifolyatod. Ha ez nem használ, akkor semmi. Szép nem lesz még ezután se még vagy 2 évig, de életben marad. (Baktériumfertőzés sincs kizárva, de a tápozás a sokkal valószínűbb.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!