A paradicsom és paprika palánta kint hány fokig nem károsodik?
Ha hajnalban 1-2 órára lemegy +1 fokra a hőmérséklet, attól semmi baja nem lesz az edzett palántának, ami már korábban is ott lakott egy hetet legalább. Elfagyni olyan -1 vagy -0,5 fokon szokott, de már 0 fokon is megfázik, vagyis leáll pár napra még akkor is, ha utána 25 fok lesz nappal.
Az egy más dolog, hogy egy héten keresztül még folyamatosan 5 fokon se szabad tartani, mert már az is nagyon kevés neki. De pár óra hidegtől nem lesz baja, ha előtte meg utána nappal meleg lesz rá.
Ez meg most nem igazán téma.
Márciusban simán lehet mínusz 10 is.
Sőt áprilisban sem ritka a -5.
Tehat fólia alatt is lefagy ha nincs fűtve.
Persze nagyon sok embert megtéveszt es a mostani meleg nem számolnak vele, hogy lesznek még fagyok akár hó is eshet még.
Tavaly májusban is volt mínusz 1-2 fok.
Tudom, mert májusban csomó mindent kitettünk, mert jó idő volt már aztán egyszer csak bejöttek a mínuszok
Írta a kérdező, hogy nem kiültetni akarja a fóliába. Ha edényben van, akkor meg szükség esetén be lehet vinni éjszakára, ha fagyot mondanak.
Nekem nincs fóliám, meg semmi alkalmas helyem, ezért már április legelején ki szoktam tenni a palántáimat nappalra a szabadba, egy déli sarokba, ahol gyorsan felmelegszik az idő. Aztán ha már nincs nekik megfelelő idő, akkor fedett helyre viszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!