Paradicsomot hogyan, mikor érdemes magról elvetni?
Nem találok olyan oldalt ami részletesen leírná mikre kell odafigyelni paradicsom esetében magvetésnél, plusz palántázásnál. Annyit biztosra tudok hogy fagyos szentek után szokták kiültetni a palántákat, viszont sosem sikerül úgy ahogy szeretném.
Tudna segíteni valaki részletesen leírva, hogy mik azok a dolgok amikre oda kell figyelni paradicsom esetén?
március 15.-én bőven elég elvetned a magokat. Sőt, még április 1 ig is kitolhatod. Odafigyelni arra kell,hogy legyen elegendő fény,kellően meleg és szellőztetés neki. Annyira az sem baj,ha megnyúlik kicsit, mert a paradicsom palántát amúgy sem árt vermelve ültetni.
Ha nem akarod kimaxolni a koraiásgot,akkor áprilisban akár szabad földbe is ültetheted a magokat. Ha esetleg jön valami fagy,akkor fátyolfóliával letakarod arra az 1-2 éjszakára ami racionálisan előfordulhat. Milyen palántanevelőd van? Vagy ablakba téve szeretnéd? Mesterséges világításod van?
Nincs palántanevelőm, se mesterséges világításom.
Egyenlőre az ablakban balkonládás megoldásra gondoltam, a fóliasátort hétvégén kezdtem el felépíteni, amibe egyenlőre retket fogok ültetni, a fennmaradó részbe pedig a balkonládát majd kivinném március közepe körül.
Azt olvastam hogy a paradicsom mellé érdemes hagymát vagy büdöskét ültetni, ez igaz?
Meleg szobában nem érdemes vele kínlódni. Éjszaka a melegben úgyis megnyúlik, hiába világos nappal az ablakod. Ha nincs hűvös és világos szobád, akkor csak azt követően fogj neki, hogy elkészült a fóliád. Akkor bent pár nap alatt kikel, és mehet ki a fóliába, persze, csak ha elég meleg van ott. A neten mindenféle hőséget írnak, de gyakorlatilag ha tökéletesebb megoldás nincs, akkor szükség esetén 1-2 napot elvisel úgy is, hogy nappal 12 fok van, éjjel meg 2.
Paradicsom mellé nem érdemes semmit ültetni, mert minden csak visszaveti a fejlődésben.
A felsőrészben megtalálod a főbb dolgokat, és más fajoknál is, ha rákattintól. Korrektek a leírások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!