Orchidea levele kókad?
Állandó hőmérsékletű panelban lakom, mindig fényes kilencedik emeleten.
Próbáltam mindent: átültettem nagy szemű kéregbe de bármit csináltam vele rohadt a gyökere, most átraktam agyaggolyóba ami után talán egy picit merevebbek lettek a levelek, de még mindig lógnak. 5 lepke orchideám közül négynek ez a gondja, de kb bármikor volt orchideám ez volt a baja. Volt hogy virágzott is de a levelek kókadtak maradtak.
Félve öntözöm gyakrabban, néha szoktam permetezni, tápot is kapnak 2-3 hetente egyszer, növénylámpa alatt vannak télen.
Azt olvastam egy alapos áztatás segít ezen, így egy-másfél órára berakram egyet-egyet próbaképp vízbe de nem változtak semmit. Biztos hogy nem öntözöm túl mert inkább száradnak el a gyökerek, egyedül egyszer rohadt amikor a kéregből kivettem, akkor levágtam mindent ami rossz és a jót hagytam meg.
Gondolom hogy az öntözéssel lesz valami, vagy még a száraz meleg panelra gondoltam hogy túl hamar kiszáradnak (3 nap telt el az utolsó öntözés óta de az agyaggolyók tapintásra csontszárazak).
Igyekeztem mindent leírni, normális válaszokat várok csak, én nagyon szeretem őket de úgy tűnik ők engem annyira nem :)
Igazából azóta kókadnak hogy decemberben megvettem őket, eleinte azt hittem a cserépben lévő kosárka miatt ami szétrohasztotta a gyökerek jelentős részét. Az önöntöző setup tök jó ötlet, kipróbálom :)
A radiátor le van kapcsolva, egyedül az ott futó cső melegít ami tényleg a virágoktól 40cm-re van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!