Hogyan növekszik a burgonya?
Itt egy youtube video, timelapse. Mégse világos számomra. Amikor elültetik apró csírával a burgonyát, mi lesz belőle? Több másik burgonya? Hogyan? A csírákból növő száron egyre több gumó keletkezik? Hogyan kell ezt elképzelni?
Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=yTBDL9y2MPw
18-19 vagyok.
Kedves Kérdező!
Azért írtam, amit írtam, mert látom (Te magad is írtad), hogy abszolút kezdő vagy a témában, én viszont ilyenekből érettségiztem, sőt diplomáztam is (de itt már a mezőgazdaság műszaki oldalát tanultam).
Ültetőgumót nehogy Tescoban ill. hozzá hasonló üzletekben vegyél, mert azok csíraölővel vannak kezelve! Ezzel akadályozzák meg, hogy az üzletben kicsírázzanak. Ki is venné meg őket, mikor "solanin" nevű mérget tartalmaznak, akárcsak az egész burgonyanövény, KIVÉVE A GUMÓJÁT. Ezt megírták előttem is.
Ültetőgumót inkább Gazdaboltban vegyél, ahol rá van írva (üzletes megmondja), hogy ültetésre alkalmas-e. Még azt is megírom, hogy legkésőbb 4 év múlva az előző évi gumó degenerálódik, ezért ne használd ültetésre az előző évben termett gumót. Újítanod kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!