Hol szerzitek be a vetőmagot? Volt már olyan hogy nem kaptatok valamit amit kerestetek? Hol találtátok meg végül?
Közepes városban lakom, itt a helyi gazdaboltban kb. 5 gyártótól vannak magok, rengeteg féle. Legalábbis korábban ez volt a helyzet, de tavaly nagyon gyér volt a kínálat, nem tudom, idén mi lesz. A különlegesebb magokat szoktam itt vásárolni.
Amúgy a Tesco-ban szoktam akcióban megvenni a legtöbb általános dolgot. Itt arra kell figyelni, hogy első körben a 2-3 éve csomagolt magokat rakják ki, és csak utána a frisseket. Igaz, hogy 3 évet szoktak ráírni a csomagolásra, mint érvényességi időt, de a gyakorlatban már az 1 éve csomagolt magok is vagy kikelnek, vagy nem. Mivel simán becsomagolnak 10-15 éves magot is, ha a csírázási próbán jól szerepel, de lehet, hogy pont az ezt követő évben nyiffannak ki a magok, amikor már nem a hűtött tárolóban vannak, hanem a bolt raktárában.
Nagyon olcsón pedig a Lidl-ben lehet venni nagyon kis kiszerelésű magokat. De ezek a cseh vagy milyen magok a fajtaazonosság terén is kihívással küszködnek, és ezen felül meg sok növényfajból olyan fajtákat szoktak árulni, amiket nem nagyon lehet eladni rendes szaküzletekben, és olcsón tudják felvásárolni. Pl. padlizsánból olyan fajta szokott lenni, ami kb. olyan formájúra és méretűre nő, mint egy nagyobb férfi hüvelykujj. Két éve én is belefutottam ebbe, azt hittem, hogy normál vastagságú és extra hosszú termés, közben extra vékony és apró volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!