Van egy fiatal, kb.2 m. magas lucfenyőm.Szeretném, ha dúsabb lenne, ha vissza metszeném az ágait, dúsabb lenne-e ?
Nem a tetejét akarja visszametszeni szerintem, hanem az oldalágait. Az meg nem befolyásolja azt, hogy továbbra is a csúcs lesz a csúcs.
Az alsó részen már nem fog erősen hajtani, szóval kb. a mostani állapotig megnőnek az alsó ágak, aztán ennyi, onnantól már megint nem nagyon fejlődnek. Ha az ágkörök túl ritkán helyezkednek el, azzal nem lehet mit tenni. Ez vagy valami eü-probléma miatt van, vagy fajtajelleg miatt, vagy nagyon árnyékos hely miatt - főleg, ha nagyon sok vizet kap ezen az árnyékos helyen. Szóval, nem érdemes visszavágni.
Én termelek karácsonyfát, és alakítás miatt szoktam visszavágni a féloldalas fákat. Innen tudom, hogy hogyan reagálnak a metszésre.
A fajtajelleggel nem lehet mit tenni, csak kivágni, de a betegséget meg lehet gyógyítani, az árnyékot meg elhagyja egy idő után, ha a magasabb részeken már nincs árnyék, szóval a teteje már lehet szép ebben az esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!