Paprika, paradicsom palanta magot mikor ultessek el otthon? Ultethetem mindjárt tőzegkaspoba?
Akkor ültesd, amikor az általad biztosított körülmények ehhez megfelelőek lesznek. Ami fűtött üvegházban lehet február közepe, fűtetlen fóliában április eleje, stb.
Én március 10-20 között szoktam (fajtától függően), úgy, hogy kelésig meleg szobában tartom, kelés után fűtetlen, két irányból üveges előtérbe viszem, de még ott is kevés a fény, és amint lehet, kiviszem a palántákat egy védett déli zugba, csak szükség esetén viszem vissza az előtérbe. Szóval, nálad is a körülmények szabják meg, hogy mit mikor kezdhetsz.
A tőzegkaspó lelassítja a kiültetés utáni eredést, mert időbe telik, hogy a tőzegen áthatoljanak a gyökerek. Jobb a műanyag edény, amiből kiütöd egyben a földlabdát, és a gyökerek azonnal elkezdhetnek oldalra növekedni.
A tőzegben a kiszáradás is nagyon erős lehet a kiültetés előtti hetekben, amikor már a szabadban vannak a fejlett palánták, és nem lesz elég a napi egyszeri öntözés. Hacsak nem háromszoros méretű edényt használsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!