Erkélyen át lehet teleltetni balkonkertészeti növényeket?
Bazsalikom van, meg menta, rozmaring, metélőhagyma, paradicsom, paprika.
Arra gondoltam, hogy visszavágom őket és a 20 literes cserepeket bebugyolálom nylonzsákba, esetleg magukat a növényeket is, bár akkor talán elrohadnak, nem tudom, csak idén kezdtem el kertészkedni, nagyon szép eredményekkel, a bazsalikom méteres, a paprika, a paradicsom felfutott szépen, már alig öntözöm, de még bírja magát.
Hátha kibírja tavaszig valahogy, akkor nem kell elölről indítani, vagy ki kell dobni a növényeket?
Esetleg valamelyikkel érdemes próbát tenni?
Hallottál már az egynyári növény fogalmáról?
Fűtés nélkül megfagynak.
A bazsalikom akkor is elpusztul, ha melegen tartod.
A paprika, paradicsom meleg helyen átteleltethető, de kb. -1 fokon megfagynak. Ha nejlonba csomagolod őket, akkor még meleg helyen is elpusztulnak, kb. az lesz a hatása, mint ha a saját fejedre húzol egy nejlonzacskót, és a nyakadon megcsomózod. A növények is lélegeznek. Ráadásul a növények nem termelnek hőt, azaz a meleg ruházatnak se lenne értelme, mert nincs hő, amit meg tudna tartani a ruha.
A hagyma, menta és rozmaring simán áttelel. (Kivéve, ha nejlonba csomagolod.) A hagyma és menta föld feletti részei lefagynak, de tavasszal újra kihajtanak. Főleg a rozmaringot ne hagyd kiszáradni télen se, és fagyban csak hideg vízzel öntözd.
Köszönöm a válaszokat, sokat tanultam belőlük, ahogyan tavasztól idáig, de most kissé tanácstalan lettem, mert nem láttam erről semmilyen videót, mi a teendő, vagy mik a lehetőségeim.
Minden válasz hasznos volt számomra, még egyszer kösz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!