Milyen kis kerti növényeket lehet fagyasztva eltenni?
Miért akarsz kerti növényeket fagyasztani?
Vagy mit akarsz kérdezi?
Akkor már értem.
Rengeteg zöldségfélét lehet fagyasztani, a padlizsánt éppen nem.
Cukkinit igen, de felhasználás elött nem szabad kiolvasztani, mert szétfolyik.
Ez egyébként a legtöbb zöldségre is érvényes, fagyosan kell forró vízbe/zsiradékba tenni, ha azt akarod, hogy olyan legyen, mint frissen.
Amit szoktam:
zöldborsó, zöldbab, sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér, karfiol, brokkoli, fejes káposzta (felhasználásnak megfelelöen darabolva), kelkáposzta, kelbimbó, karalábé, kukorica (csövesen is meg szemesen is), tök/cukkini fözeléknek (lereszelve, vagy az elkészítési mód szerint darabolva), sütötök (darabolva, kiolvasztás nélkül süthetö), hasábkrumpli (elösütve), cékla (fözni), esetleg uborka salátának (szeleteve, fagyosan kell a salátalébe tenni, akkor nem lesz löttyedt)
Egyelöre ezek jutottak eszembe, meg természetesen külöbözö gyümölcsök, de ezek csak süteménybe, levesnek, lekvárnak, ivólének jók, mert elvesztik az állagukat.
Nyersen evős dolgokat is szoktak egyesek, mint uborka vagy gyümölcs, de ezekkel az a baj, hogy olyan "fagyott ízű" lesz minden, ami egy kellemetlen utóíz, meg a szaga is kellemetlen lesz, nálunk a családban senki nem eszik meg ilyent. Üzemi gyorsfagyasztással lehet csak kiküszöbölni.
Hőkezeléssel ez a fagyott íz és szag eltűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!