Szobanövényeimen vattaszerű szöszök telepedtek meg. Tudom, hogy ez egy élősködő. Mivel írthatnám ki őket?
Figyelt kérdés
2008. nov. 29. 13:24
1/4 anonim válasza:
Sajnos nem tudom, mivel lehet kiírtani, de nekem ugyanez a problémám... Nagyon nehéz, mert azt veszem észre, hogy egyre több van belőlük.
2/4 A kérdező kommentje:
2 virágomon jelentek meg a szöszök és a tövében a tetvek. Szépen leszedegettem mind és karanténba tettem a növényeket, hogy ne terjedjenek tovább.
De azért jó lenne valamilyen növényvédőszer is.
2008. nov. 29. 14:28
3/4 anonim válasza:
Nálam ugyanez volt a távfűtéses lakásban.
Elsősegélyként először jó alaposan zuhanyoztasd le őket. Szapponos kézzel próbáld meg lemosni, ahol lehet. Utána minden nap meg kell spriccelni a virágokat, mert a takácsatka azt jelzi, hogy túl alacsony a lakás páratartama. Vehetsz takácsatkára való vegyszert is, de előbb mosd le őket, mert a vegyszertől csak meghal az atka, nem tűnik el.
4/4 anonim válasza:
Ha tényleg vattaszerű pamacsok vannak, akkor az gyapjastetű, ha csak vastag fehér berakódás és ha elmorzsolod pirosas színű akkor az vértetű. Általában a hajtások és a levelek hajlataiban telepednek meg de rámennek a levélre is. Lehet kapni rájuk speciális vízben oldható permetlét is mg-i boltban. Ezzel be kell öntözni kúraszerűen. Fontos h elöbb mosd le az állatokat a növényről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!