Hogy kell "meztelencsigátlanítani" a kertet?
Figyelt kérdés
Mert most elözönlötték, jó, nyilván gondolom, hogy teljesen nem lehet, csak valami jó módszert szeretnék.2010. aug. 8. 23:11
1/9 anonim válasza:
Telepíts tyúkokat és kacsákat! :) A libák is jók...
2/9 anonim válasza:
kb esélytelen vagy... nálunk is elözönlöttek mindent. a szomszéd összeszedi és kidobálja őket a kukába, de mindig előkerül valahonnan egy újabb adag.
a kacsák amúgy tényleg elég jól eltakarítják. A vidéki rokonaink rendszeresen kölcsönkérik a szomszéd kacsáit egy napra ha előmásznak a csigák.
3/9 anonim válasza:
Nemrég a kérdésemre ezeket a válaszokat kaptam:
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__kert__854916-hogyan-le..
Amit még megtudtam: a leghatásosabb, ha összeszeded őket. Egy kisebb területet meglocsolni, majd éjszakára egy fekete fóliadarabot fektetni rá. Reggelre a fólia alsó felén fognak "ejtőzni" a kis dögök, akkor aztán megsemmisítés...
4/9 anonim válasza:
A meztelencsigák éjjel jönnek elő! Hogy jönnek ide az alvó kacsák? Metaldehidet kell kiszórni.
5/9 A kérdező kommentje:
23:33-nak köszi a linket, nem láttam a kérdést, nem is dobta ki, de tényleg írtak használható ötleteket. Amúgy nem vegyszeres dolgokra gondoltam, azt nem írtam oda. Eddig összeszedtük őket egy vödörbe, aztán só rá, de már nagyon sokan vannak, meg a kert is nagy....
2010. aug. 9. 00:36
6/9 anonim válasza:
a meztelencsiga télen a földbe telel át, úgyhogy csak az edénybe sózás a tuti és utána lehet eltemetni. Ha elvágod őket, akkor ha van benne pete, azok kikelnek és ugyanott van. Mi már sok éve küzdünk ezekkel a dögökkel, de a vegyszer a leghatásosabb. Itt az a lényeg, hogy a növény köré kell szórni, hogy ne kerüljön semmire és így megdöglenek. A kacsák között is úgy tudom, hogy csak egy faj van, ami megeszi ezeket.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a linket!
2010. aug. 9. 12:17
9/9 anonim válasza:
Egy pohárba kell sört vagy valami édes folyadékot rakni, mert ezeket szeretik. Ha ez a folyadék 3-4 cm magasan áll benne, a csigák belefulladnak. És persze só.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!