Az esővíz gyűjtő hordóba bele fagyhat a víz?
Nem tudom, hogy miért pontoztátok le a négyest??!
Az üres flakon teljesen jó megoldás arra, hogy a jég térfogatváltozását a flakon nyelje el és ne a hordót repessze szét.
Pl. ezt tesznek télire az úszómedencékbe is "fagytestnek".
Én nem pontoztam egyáltalán a 4-est, de szerintem aki pontozta, az tudta, hogy kilátástalan vállalkozás. Mivel az üres flakont nem tudod a víz alatt tartani. Már ahhoz is erő kell, hogy 1 üres flakont lenyomj a víz alá.
Ahogy esik bele a víz, felemeli a flakonokat, és azok szép sorban kiesnek az edény tetején, ahogy emelkedik a vízszint. Ha egy teljesen színig telt edény tetején úszik 1 üres flakon, és jobban megindul az eső, akkor még ezt az utolsót is kilöki a belefolyó víz.
Meg értelmetlen is az egész próbálkozás, mert ha már felkészül az ember a fagyra, akkor nem fog flakonokkal szórakozni, hanem felborítja az edényt, a víz kifolyik, kész.
20 cm jég soha nem fog szétrepeszteni egy műanyag hordót. Még szögletest se, kereket meg főleg.
Az fogja szétrepeszteni, ha teli van, vagy legalább harmadig, és a víz teljes terjedelmében megfagy, és még további fagyokat kap, hogy a külsejének hőmérséklete lemenjen vagy -10-re, mert ott már nagyobb a jég tágulása. (A vízről ugye tudjuk, hogy +4 fokon a legkisebb a térfogata, innen akár melegszik, akár hűlik, a térfogata növekszik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!