Ay esövíz gyüjtö hordó csapjánál kicsi szivárog a víz, mivel tömítsem el, hogy ne szivárogjon?
Az esővíz gyüjtöhöz adtak csapot amit aminek a helyét ki kellett fúrni a hordón. Na már most nem sztenderd a mérete így a fúrás nem lett tökéletes, a csapnál ahol jön ki a hordóból kszivárog a víz.Miként lehetne leállítani a szivárgást?
Illetve a csap átmérője 19mm ami 3/4-et jelent. Hasonlo méretű slagot akartam rárakni, de az istenért sem megy rá. Más méretű slagok nincsenek, ehhez is kérnék segítséget.
Még nem gyűjtenék vizet, mert még lehetnek fagyok.
Jó lenne látni hogy milyen rés van.
Talán egy gumiból vágott tömítés is jó lehet.
A slagot nem mindig könnyű föltolni a saját méretű csatlakozójára.
Főleg hidegben.
Én vagy forró víz alá tartom a slag végét vagy gáz fölött megmelegítem, így kissé képlékennyé válva könnyen nyúlik, simán felcsúsztatható a vastagabb idomra is.
Igen, most még nem szabad vizet rakni bele, mert képes szétfagyni.
Ha hidegben kell slagot ráhúzni valamire, akkor egy edényben viszek ki a bojlerből negyed liter meleg vizet egy edényben, belelógatom a slag végét, és negyed perc után már rámegy a sokkal vastagabb csővégre is.
A tömítésre meg a legegyszerűbb megoldás, ha nem akarod szétszedegetni, egy kis gumiám vagy szilikon. Összeszerelés előtt bekened, és gyorsan összerakod, félóra múlva mehet bele a víz. A legolcsóbb meg egy gumilapból vágott tömítés.
Koszonom a kommenteket. Hasznosak voltak nagyon.
A lyuk nem olyan nagy, szoval szerintem tudom majd orvosolni a problemat , ahogy leirtatok.
A vizet nem akarom meg gyujteni, csak az ereszcsatorna ugy van megoldva, jelenleg, hogy belefolyik a viz a hordoba. Slaggal meg egyszerubb kiengedni, mint meregetni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!