Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az jó a földiepernek hogy...

Az jó a földiepernek hogy ilyen sűrűn van, vagy kellene ritkítani?

Figyelt kérdés

ennyire szétterjedt az eper, baj lesz ha jövőre így hagyom, vagy kellene ritkítani? irjátok már le, hogy ti miként szoktatok eljárni

[link]

2020. szept. 29. 17:24
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem.jo a link
2020. szept. 29. 17:56
 2/9 anonim ***** válasza:

Linkeld be újra, mert nem nyitható.

Ezen a linken 25-30 cm tőtávolságot említ

https://www.youtube.com/watch?v=RQGlkIwYoCM

2020. szept. 29. 18:14
 3/9 A kérdező kommentje:

[link]

ez működik?

2020. szept. 29. 18:32
 4/9 anonim ***** válasza:
Működik. Sűrűnek találom, nő a gombabetegségek kártétele. Nyisd ki a fenti linkemet.
2020. szept. 29. 18:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Túl széles a sor, ezzel az a gond. Középen levegőt sem kap jóformán. Nem baj, ha sűrű, annál több lesz a termés, de ne hagyd túl szélesre a sort.
2020. szept. 29. 21:28
 6/9 A kérdező kommentje:
a videoban meg azt mondja, hogy 25-30cmre kell szétültetni.
2020. szept. 29. 23:05
 7/9 anonim ***** válasza:

Igen, ha szaporítani akarod. Ha besűrűsödött, akkor meg kiritkítod. Nekem van erre a célra egy házilag készített kis kézikapám.

25 cm az már jó így házi körülmények közt. Nem fontos teljesen egyenletesnek lenni, mert nem pont ott vannak a tövek, a lényeg, hogy az átlag ilyesmi legyen. Ha kettő vagy neadjisten három van közvetlen egymás mellett, még az se baj, csak akkor a következő távolabb legyen.

Sűrű nem maradhat, mert egyrészt kisebbek lesznek a szemek (elszedik egymástól a vizet meg tápanyagot a tövek), másrészt meg belemegy a botritisz, ha beüt egy esősebb idő.

2020. szept. 30. 11:51
 8/9 anonim ***** válasza:

5 vagyok

Hát nem tudom, mi termeltünk eladásra földiepret, és arra törekedtünk, hogy minél sűrűbb legyen, ettől volt nagy a hozam. Bár tudományosan én sosem másztam bele a témába, de eper volt dögivel, kiváló minőségben.

2020. szept. 30. 22:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha jó volt a minőség, akkor nyilván mégse sikerült olyan sűrűre...

Az minden gyümölcsre igaz, hogy a túl nagy mennyiség a minőség rovására megy. Ezért szokták metszeni alapvetően a gyümölcsfákat és -bokrokat is, a termésritkítás kedvéért, nem azért, mert a túl sok jó minőségű terméssel nem tudnának mit kezdeni.

Egy bizonyos sűrűséget még elvisel az eper, ha megfelelően megy rá az öntözés meg a műtrágya, valamint elég gombaölőt kap nedves időben. De a "minél sűrűbb" állapotnál rengeteg apró termés lesz rajta.

2020. okt. 2. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!